Česneková polévka

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0.25 kg brambor
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 1.5 litru vody
  • majoránka
  • masox (vegeta)
  • vejce

Postup receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do studené vody a přivedeme k varu
  2. Až brambory změknou, přidáme masox nebo vegetu, trochu majoránky a rozdrcený česnek
  3. Celková doba varu by měla být asi 25 minut, podle velikosti brambor
  4. Nakonec přidáme rozšlehané vejce

Komentáře

  1. Mně polévka moc chutnala, jen jsem použila ještě kousek zeleninového bujónu a vynechala vejce. Při podávání ještě přidávám strouhaný sýr.

  2. No u nás je to automatika s vegetou nebo bujonem. To snad nemůže být bez toho dobrá žádná polévka.

  3. U nás e tam dává do vřelé, ale pozor vřelé polévky přímo do talíře jen žloutek a to je pošušńáníčko:)))))

  4. Dáme vařit brambory s kmínem (drceným) v osolené vodě jako přílohu. Když jsou brambory hotové, slijeme vodu, ale nevyhazujeme. Použijeme jako základ pro polévku. Z uvařeným brambor odebereme přibližně dvě větší brambory a nastrahouháme. Vložíme do odvaru z brambor, nastrouháme dle chuti česnek, přidáme majoránku, suchý salám (např. vysočina) nebo párek, podle toho, co zrovna máme doma a všechno ještě chvíli povaříme. A máme skvělou polévku. je výborná. recept mám od maminky.

  5. Samozřejmě, že jde uvařit dobrá polévka bez masoxu. Jak se vařilo dříve? To asi potom naše babičky vařily hnusné polévky 😀 😀 Vyzkoušejte někdy místo masoxu použít k dochucení bylinky, nebo se dají koupit sušené směsi koření bez chemie, které podle mě dochutí jídlo daleko lépe než chemický masox 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.