Ingredience
- 0.25 kg brambor
- 3 až 4 stroužky česneku
- 1.5 litru vody
- majoránka
- masox (vegeta)
- vejce
Postup receptu
- Brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do studené vody a přivedeme k varu
- Až brambory změknou, přidáme masox nebo vegetu, trochu majoránky a rozdrcený česnek
- Celková doba varu by měla být asi 25 minut, podle velikosti brambor
- Nakonec přidáme rozšlehané vejce
Polévka byla celkem dobrá, akorát pro 4 porce jsem použila víc česneku, a 2 masoxy.
Souhalsím já tam dala ještě na lepší chuť trošlu vegety .
Mně polévka moc chutnala, jen jsem použila ještě kousek zeleninového bujónu a vynechala vejce. Při podávání ještě přidávám strouhaný sýr.
No u nás je to automatika s vegetou nebo bujonem. To snad nemůže být bez toho dobrá žádná polévka.
U nás e tam dává do vřelé, ale pozor vřelé polévky přímo do talíře jen žloutek a to je pošušńáníčko:)))))
jo to už jsme někde v restauraci jedla to syrové vejce v polévce.
sama chemie
Dáme vařit brambory s kmínem (drceným) v osolené vodě jako přílohu. Když jsou brambory hotové, slijeme vodu, ale nevyhazujeme. Použijeme jako základ pro polévku. Z uvařeným brambor odebereme přibližně dvě větší brambory a nastrahouháme. Vložíme do odvaru z brambor, nastrouháme dle chuti česnek, přidáme majoránku, suchý salám (např. vysočina) nebo párek, podle toho, co zrovna máme doma a všechno ještě chvíli povaříme. A máme skvělou polévku. je výborná. recept mám od maminky.
Samozřejmě, že jde uvařit dobrá polévka bez masoxu. Jak se vařilo dříve? To asi potom naše babičky vařily hnusné polévky 😀 😀 Vyzkoušejte někdy místo masoxu použít k dochucení bylinky, nebo se dají koupit sušené směsi koření bez chemie, které podle mě dochutí jídlo daleko lépe než chemický masox 🙂
přidávám kmín,cibuli,lžičku sádla-máme ji rádi