Česneková polévka

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 0.25 kg brambor
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 1.5 litru vody
  • majoránka
  • masox (vegeta)
  • vejce

Postup receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do studené vody a přivedeme k varu
  2. Až brambory změknou, přidáme masox nebo vegetu, trochu majoránky a rozdrcený česnek
  3. Celková doba varu by měla být asi 25 minut, podle velikosti brambor
  4. Nakonec přidáme rozšlehané vejce

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 7 votes

Komentáře

  1. Mně polévka moc chutnala, jen jsem použila ještě kousek zeleninového bujónu a vynechala vejce. Při podávání ještě přidávám strouhaný sýr.

  2. No u nás je to automatika s vegetou nebo bujonem. To snad nemůže být bez toho dobrá žádná polévka.

  3. U nás e tam dává do vřelé, ale pozor vřelé polévky přímo do talíře jen žloutek a to je pošušńáníčko:)))))

  4. Dáme vařit brambory s kmínem (drceným) v osolené vodě jako přílohu. Když jsou brambory hotové, slijeme vodu, ale nevyhazujeme. Použijeme jako základ pro polévku. Z uvařeným brambor odebereme přibližně dvě větší brambory a nastrahouháme. Vložíme do odvaru z brambor, nastrouháme dle chuti česnek, přidáme majoránku, suchý salám (např. vysočina) nebo párek, podle toho, co zrovna máme doma a všechno ještě chvíli povaříme. A máme skvělou polévku. je výborná. recept mám od maminky.

  5. Samozřejmě, že jde uvařit dobrá polévka bez masoxu. Jak se vařilo dříve? To asi potom naše babičky vařily hnusné polévky 😀 😀 Vyzkoušejte někdy místo masoxu použít k dochucení bylinky, nebo se dají koupit sušené směsi koření bez chemie, které podle mě dochutí jídlo daleko lépe než chemický masox 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00