Česnekové hovězí řízky

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg hovězího roštěnce
  • sůl
  • pepř
  • 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • mléko
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 15 dkg tvrdého sýra
  • olej na smažení.

Postup receptu

  1. Maso opláchneme, očistíme od blan a případných lojových částí, osušíme a nakrájíme na tenké plátky
  2. Okraje plátků několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem po obou stranách
  3. Takto připravené plátky obalujeme v těstíčku, které připravíme z hladké mouky, celých vajec, trochy mléka, strouhaného sýra a strouhanky
  4. Ihned smažíme v horkém oleji po obou stranách
  5. Příloha: brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.