Česnekové řízky

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vepřové řízky (z kýty nebo krkovičky). Marináda: 2 vejce
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 menší lžíce kremžské hořčice
  • 4 prolisované stroužky česneku
  • 1 lžička kořenící směsi (grilovací koření apod)
  • sůl.

Postup receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu smícháním všech uvedených ingrediencí
  2. Vepřové řízky opláchneme, osušíme a dotenka naklepeme a vložíme je do česnekové marinády, kde je necháme proležet několik hodin, nejlépe do druhého dne
  3. Pak je zprudka osmažíme v rozehřátém oleji
  4. Příloha: vařené brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.