Snadná polévka ze staršího chleba a hub

Snadná polévka ze staršího chleba a hub
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru nebo vody s masoxem
  • 15–20 dkg tvrdšího chleba
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • cca 10 dkg kořenové zeleniny
  • hrst čerstvých hub
  • 1 párek nebo klobása
  • 1,5 dl smetany
  • kmín
  • sůl
  • celerová nať nebo petrželka

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme, očištěné houby pokrájíme na tenké plátky a vše dáme vařit do vývaru nebo vody s masoxem
  2. Chleba nalámeme nebo nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji a přidáme do vroucí polévky
  3. Osolíme a přidáme kmín
  4. Vaříme, až je vše měkké
  5. Pak polévku buď jen rozkvedláme, nebo vše rozmixujeme, dochutíme solí, přidáme na kolečka nakrájený párek nebo klobásu
  6. Přilijeme smetanu a necháme jen prohřát, už nevaříme
  7. Sypeme sekanou celerovou natí nebo petrželkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X