Chlebová polévka s klobásou

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 dkg anglické slaniny
  • 2 krajíce staršího chleba (cca 20 dkg)
  • 1,5 l vývaru
  • sůl
  • kmín
  • 1 nožka ostřejší klobásy
  • 1 vejce
  • pažitka nebo petrželka.

Postup receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme
  2. Přidáme na kostičky nakrájený chléb a osmažíme ho dozlatova
  3. Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme mletý kmín a vaříme 15-20 minut
  4. Když je chléb rozvařený, polévku rozmixujeme
  5. Uvedeme znovu do varu a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme přejít varem a vlijeme v troše vody rozšlehané vejce
  6. Odstavíme a polévku dochutíme solí a doplníme sekanou pažitkou nebo petrželkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.