Chřest se sýrovou omáčkou. ❤️ Budete potřebovat: 2 svazečky chřestu, sůl. Omáčka: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, sůl, 3 dl mléka, 1,5 dl kysané smetany, 2 žloutky..
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 svazečky chřestu
- sůl. Omáčka: 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
- sůl
- 3 dl mléka
- 1,5 dl kysané smetany
- 2 žloutky.
Postup receptu
- Očištěný chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat
- Mezitím připravíme omáčku a chřest v ní necháme prohřát
- Příprava omáčky: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme a povaříme na hustý bešamel
- Přidáme strouhaný sýr a ještě asi 5 minut povaříme
- Pak odstavíme a vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutky a už nevaříme
- Příloha: těstoviny (špagety, mušličky)