Chřest se sýrovou omáčkou

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 svazečky chřestu
  • sůl. Omáčka: 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • sůl
  • 3 dl mléka
  • 1,5 dl kysané smetany
  • 2 žloutky.

Postup receptu

  1. Očištěný chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme okapat
  2. Mezitím připravíme omáčku a chřest v ní necháme prohřát
  3. Příprava omáčky: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, osolíme a povaříme na hustý bešamel
  4. Přidáme strouhaný sýr a ještě asi 5 minut povaříme
  5. Pak odstavíme a vmícháme smetanu rozšlehanou se žloutky a už nevaříme
  6. Příloha: těstoviny (špagety, mušličky)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.