Cibulačka po maďarsku

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru (nejlépe z uzeného masa)
  • 10 dkg slaniny
  • 4-5 cibulí
  • 3 brambory
  • 1 syrová paprika (nemusí být)
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 nožičky párků nebo klobásy
  • pažitka.

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme
  2. Pak na ní osmažíme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli
  3. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a ihned podlijeme vývarem
  4. Do vroucí polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory a syrovou papriku
  5. Osolíme a opepříme podle potřeby, můžeme přidat špetku pálivé papriky nebo chilli koření
  6. Když je vše uvařené doměkka, přidáme na kolečka nebo kostky nakrájené párky či klobásy a prolisovaný stroužek česneku a uzeninu necháme prohřát
  7. Podáváme posypané pažitkou
  8. K polévce můžeme podávat pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.