Cibulačka s kysanou smetanou

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru z masa nebo zeleniny ( i z kostky bujónu)
  • 3 cibule
  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • plátek slaniny
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • vejce a 4 lžíce kysané smetany.

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme nadrobno a v hrnci ji rozškvaříme
  2. Pak přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cibuli a na vyškvařené slanině ji krátce orestujeme
  3. Mrkev nahrubo nastrouháme na nudličky a krátce ji osmahneme přidáním k cibuli
  4. Pak vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a do vroucí vody přidáme na nudličky nastrouhané brambory (polévku zahustí)
  5. Polévku vaříme, až je vše měkké, pak ji odstavíme a přidáme do ní rozšlehané vejce
  6. Polévku podle potřeby dosolíme
  7. Při podávání přidáme do talíře lžíci kysané smetany, kterou posypeme hustě pažitkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.