Cibulačka se sýrem

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 l vývaru ( i z masoxu)
  • 4 větší cibule
  • kousek mrkve
  • kousek celeru
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • 2 lžíce másla nebo sádlo syrové“>sádla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/4 l mléka
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Vývar uvedeme do varu a přidáme do něj nakrájenou cibuli a zeleninu nastrouhanou na hrubší nudličky
  2. Vše uvaříme téměř doměkka
  3. Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou trochu zředíme studenou vodou a vlijeme ji do polévky provařit
  4. Polévku s jíškou vaříme alespoň 10-15 minut, aby se vytratila z jíšky moučná chuť
  5. Ke konci vlijeme do vařící polévky mléko s rozšlehaným vejcem, vsypeme nastrouhaný sýr a odstavíme
  6. Polévku podáváme s opečenými kostičkami housky nebo chleba

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.