Recept: Cibulový koláč kynutý

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Těsto: 30 dkg hladké nebo polohrubé mouky
  • 2 lžíce másla
  • půl lžičky soli
  • 2 dkg droždí
  • cca 12 lžic mléka.
    Náplň: 8 středně velkých cibulí
  • 10 dkg slaniny
  • 4 lžíce mouky
  • 3 vejce
  • 2 dl smetany
  • sůl
  • drcený kmín
  • špetka mleté sladké papriky.

Postup receptu

  1. Do osolené mouky přidáme rozehřáté máslo, vzešlé droždí a vlažné mléko
  2. Vypracujeme hladké těsto a necháme je vykynout
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné plátky a opečeme ji na rozškvařené slanině nakrájené na kostičky
  4. Mouku, celá vejce, smetanu, sůl a kmín a papriku smícháme do hladké směsi
  5. Vykynuté těsto rozválíme do kruhu a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu s vyšším okrajem
  6. Na dno těsta rozložíme připravenou cibuli se slaninou a zalijeme ji vaječnou směsí
  7. Pečeme v horké troubě 30-40 minut

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 14 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *