Čína s drubežím masem. ❤️ Budete potřebovat: 500g kuřecího nebo krůtího masa, A porek, 1 cibule,200g bambusových výhonků, půl papriky červené, půl žluté, 1 hlíva ústřicná, sůl, pepř, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesteru, půl lžičky čínského koření, kdo rád hodně kari ať si dá ještě půl lžičky navíc kari, olej na osmahnutí masa a zeleniny..
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500g kuřecího nebo krůtího masa
- A porek
- 1 cibule,200g bambusových výhonků
- půl papriky červené
- půl žluté
- 1 hlíva ústřicná
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- půl lžičky čínského koření
- kdo rád hodně kari ať si dá ještě půl lžičky navíc kari
- olej na osmahnutí masa a zeleniny.
Postup receptu
- Nejdříve se musí nakrájet maso na tenké nudlčky spolu s porkem, cibulí, paprikami a hlívou ústřicnou
-
Pak se na vysokou pánev nalije olej a osmahne se maso společně s porekm a s cibulkou
- Až vidíem, že mírně zlátne cibulka, tak přidáme zbytek zeleniny zakápnem sojovkou a worcesterem a okořeníme a trošku podlijeme vodou, al ejen trošku zelenina pustí ještě šťávu
- Chvilku asi tak 10 minutek na mírnem ohni podusíme nakonec si nachystáme solamyl v hrníčku s troškou vody asi tak na čtvrtku hrnku vody 1 lžíce solamylu, aby se nám udělal pěkně socík a je hotovo
- Nejraději k tomu máme čínské kupované nudle a nebo kvalitní Uncle Baens rýži
Byla jsem nadšená ,jak moc všem chutnala čína a hlavně dětem ty ji mají rádi, ale vadí jim když si ji někde dáme, že je třeba ostřejší:)
To vypadá božsky, hned musíme vyzkoušet, čínu máme rádi,ale nevím jak na ni a tato vypadá božsky díky za tip.
Je opravdu skvělá čína a pokud ot nedáváte dětem zkuste to zakápnout bílým vínkem je ot mnamka
Kari kořeníčko, tam musí být určitě a sojovka na zakápnutí a hodně porku a bambusových klíčků.
k číne mám najradšej zemiačiky fri´style a ryžu
Dělala jsem činu podle vašeho receptu je moc vyborna.