Čína s drubežím masem

Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500g kuřecího nebo krůtího masa
  • A porek
  • 1 cibule,200g bambusových výhonků
  • půl papriky červené
  • půl žluté
  • 1 hlíva ústřicná
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce worcesteru
  • půl lžičky čínského koření
  • kdo rád hodně kari ať si dá ještě půl lžičky navíc kari
  • olej na osmahnutí masa a zeleniny.

Postup receptu

  1. Nejdříve se musí nakrájet maso na tenké nudlčky spolu s porkem, cibulí, paprikami a hlívou ústřicnou
  2. Pak se na vysokou pánev nalije olej a osmahne se maso společně s porekm a s cibulkou
  3. Až vidíem, že mírně zlátne cibulka, tak přidáme zbytek zeleniny zakápnem sojovkou a worcesterem a okořeníme a trošku podlijeme vodou, al ejen trošku zelenina pustí ještě šťávu
  4. Chvilku asi tak 10 minutek na mírnem ohni podusíme nakonec si nachystáme solamyl v hrníčku s troškou vody asi tak na čtvrtku hrnku vody 1 lžíce solamylu, aby se nám udělal pěkně socík a je hotovo
  5. Nejraději k tomu máme čínské kupované nudle a nebo kvalitní Uncle Baens rýži

Sdílejte svým přátelům:

4.4 (87.69%) 13 hodnocení

Komentáře

  1. Byla jsem nadšená ,jak moc všem chutnala čína a hlavně dětem ty ji mají rádi, ale vadí jim když si ji někde dáme, že je třeba ostřejší:)

  2. To vypadá božsky, hned musíme vyzkoušet, čínu máme rádi,ale nevím jak na ni a tato vypadá božsky díky za tip.

  3. Je opravdu skvělá čína a pokud ot nedáváte dětem zkuste to zakápnout bílým vínkem je ot mnamka

  4. Kari kořeníčko, tam musí být určitě a sojovka na zakápnutí a hodně porku a bambusových klíčků.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00