Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g kuřecího nebo krůtího masa
- pórek
- 1 cibule
- 200 g bambusových výhonků
- půl papriky červené a půl žluté
- 1 hlíva ústřičná
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- půl lžičky čínského koření
- kdo rád hodně kari, ať si dá ještě půl lžičky navíc kari
- olej na osmahnutí masa a zeleniny
Postup receptu
- Nejdříve se musí nakrájet maso na tenké nudličky spolu s pórkem, cibulí, paprikami a hlívou ústřičnou
- Pak se na vysokou pánev nalije olej a osmahne se maso společně s pórkem a s cibulkou
- Až mírně zezlátne cibulka, přidáme zbytek zeleniny, zakápneme sójovkou a worcesterem, okořeníme a trošku podlijeme vodou, ale zelenina pustí ještě šťávu
- Asi 10 minut na mírném ohni podusíme
- Nakonec si nachystáme solamyl v hrníčku s troškou vody (asi tak na čtvrtku hrnku vody 1 lžíce solamylu), aby se nám udělal pěkně sosík, a je hotovo
- Nejraději k tomu máme čínské kupované nudle a nebo kvalitní Uncle Beans rýži
Byla jsem nadšená ,jak moc všem chutnala čína a hlavně dětem ty ji mají rádi, ale vadí jim když si ji někde dáme, že je třeba ostřejší:)
To vypadá božsky, hned musíme vyzkoušet, čínu máme rádi,ale nevím jak na ni a tato vypadá božsky díky za tip.
Je opravdu skvělá čína a pokud ot nedáváte dětem zkuste to zakápnout bílým vínkem je ot mnamka
Kari kořeníčko, tam musí být určitě a sojovka na zakápnutí a hodně porku a bambusových klíčků.
k číne mám najradšej zemiačiky fri´style a ryžu
Dělala jsem činu podle vašeho receptu je moc vyborna.