Čína z králičího masa

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg králičího masa ( nejlépe ze hřbetu a zadních běhů)
  • hladká mouka
  • cibule
  • trochu oleje nebo sádlo syrové“>sádla
  • 2-3 vařená vejce
  • tři sterilované kyselé okurky
  • 3 nožičky slabých párků
  • mražená zelenina „Čínská směs“ (nebo jiná obdobná směs).

Postup receptu

  1. Vykostěné králičí maso nakrájíme na kousky a obalíme je v hladké mouce
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na horkém tuku ji zpěníme
  3. Přidáme maso a společně orestujeme
  4. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí, podle potřeby mírně podléváme
  5. Jakmile je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájené párky, na jemné nudličky nakrájené okurky a mraženou zeleninu
  6. Společně necháme ještě asi 10 minut dusit
  7. Dochutíme solí a pepřem
  8. Po změknutí zeleniny přidáme na kostičky nakrájená vařená vejce
  9. Směs prohřejeme a promícháme
  10. Podáváme s hranolky, kroketami, rýží nebo vařenými brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.