Citronový sirup

Ingredience

  • 9 citronů
  • 2 kg cukru
  • 5 g kyseliny citronové.

Postup receptu

  1. 8 citronů oloupeme, ten poslední necháme s kůrou a všechny je nakrájíme na kousky
  2. Zalijeme 1/2 litrem převařené vody a necháme 24 hodin stát
  3. Potom převaříme 4 l vody s 2 kg cukru a při varu přidáme 5 g kyseliny citronové
  4. Po převaření necháme vychladnout
  5. Citrony s vodou rozmixujeme, přidáme do vychladlé vody s cukrem a přecedíme přes hustý cedník nebo plátýnko
  6. Slijeme do lahví a uložíme v chladu nebo an delší uložení můžeme sterilovat ve sklenicích s víčky cca 25 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.