Recept: Cizrnová polévka s česnekem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg cizrny 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý kmín
  • pažitka
  • petrželka
  • sůl
  • 1,5 l vody.

Postup receptu

  1. Propláchnutou a předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka
  2. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku
  3. Zalijeme vodou, jíšku rozšleháme a přidáme uvařenou cizrnu, kmín, sůl a povaříme
  4. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a pokrájenou pažitkou a petrželkou
  5. Můžeme podávat s osmaženými kostičkami chleba nebo jiného pečiva
  6. Obměna: polévku můžeme doplnit rajčaty nebo rajským protlakem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *