Čočkové karbanátky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg čočky
  • 5 dkg slaniny
  • 2 vejce
  • 15 dkg vařeného uzeného masa (i ze žebírek)
  • 2 menší cibule
  • pepř
  • sůl
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. Čočku den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka
  2. Horkou čočku rozmixujeme
  3. Na rozškvařené slanině osmahneme cibuli, kterou přidáme k čočce spolu s masem nakrájeným na kostičky
  4. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a spojíme 1 vejcem
  5. Podle potřeby zahustíme strouhankou
  6. Směs dobře propracujeme a tvoříme menší ploché karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance
  7. Obalené je smažíme po obou stranách v horkém tuku
  8. Příloha: bramborová kaše, tatarská omáčka, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.