Čokoládová bábovka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 38 dkg polohrubé mouky
  • 30 dkg pískového cukru
  • 25 dkg Hery (másla)
  • 4 vejce
  • 4 lžíce instantní kávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 dkg kakaa
  • 10 dkg posekané hořké čokolády
  • 10 dkg oloupaných mandlí
  • 2 lžičky prášku do pečiva.

Postup receptu

  1. Ve 1/4 l vroucí vody rozpustíme instantní kávu a necháme vychladnout
  2. Pokud nepoužíváme instantní kávu, tak uvaříme normální kávu a po vychladnutí ji přecedíme
  3. Změklý tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny
  4. Přidáme vychladlou kávu, mouku prosetou s práškem do pečiva, kakao, čokoládu, mandle
  5. Promíchané těsto dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě
  6. Upečenou bábovku vyklopíme a ještě horkou pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.