Recept: Čokoládová bábovka

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 20 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 1/4 l mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 10 dkg strouhané čokolády na vaření.

Postup receptu

  1. Z vajec oddělíme bílky a žloutky a z bílků ušleháme hustý sníh
  2. Žloutky s máslem a cukrem utřeme do pěny
  3. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mléko, zamícháme a vše zlehka promícháme se žloutkovou pěnou a bílkovým sněhem
  4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přimícháme strouhanou čokoládu
  5. Do pečlivě vymazané a hrubou moukou vysypané formy postupně lžící vkládáme vrstvy světlého a čokoládového těsta
  6. Pečeme v předehřáté v troubě při 180 °C 50-60 minut
  7. Stupeň upečení vyzkoušíme špejlí
  8. Upečenou a vyklopenou bábovku ihned silně pocukrujeme

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 2 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *