Čokoládová roláda

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Na těsto: 18 dkg cukru
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg kakaa
  • 5 vajec
    Na krém: 8 dkg moučkového cukru
  • 5 dkg másla
  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky čokoládového pudinku
  • 5 dkg bílé polevy na ozdobení

Postup receptu

  1. Pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout
  2. Moučkový cukr smícháme s máslem a utřeme
  3. Do máslového krému pak po lžících přidáváme vychlazený pudink a ručním šlehačem vyšleháme dohladka
  4. Na těsto smícháme cukr s vejci a přidáme mouku promíchanou s kakaem
  5. Těsto vylijeme na vymaštěný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut
  6. Upečené těsto vyklopíme na vlhkou utěrku, potřeme krémem a pomocí utěrky zarolujeme
  7. Necháme vychladnout a odležet minimálně 1 a 1/2 hodiny
  8. Roládu opatrně vyndáme z utěrky a povrch potřeme zbylým krémem
  9. Rozpustíme bílou polevu a roládu jí ozdobíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.