Výborné recepty na řezy s čokoládou na jednom místě. Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Rodina na vás naléhá, ať jim upečete něco dobrého?

Dochází vám nápady?

Pak jste tu správně!

Připravili jsme si pro vás totiž 6 luxusních receptů na čokoládové recepty, které potěší většinu strávníků.

Tak pojďme na to!

Čokoládové řezy s cuketou a vlašskými ořechy

Tento recept prostě musíte vyzkoušet! Cuketa udržuje řezy dokonale vláčné, zatímco čokopecičky a nasekané vlašské ořechy jim dodávají texturu. Perfektní moučník k odpolední kávě či jako pohoštění pro hosty.

Co budete potřebovat

  • 2 a ¼ šálků prosáté hladké mouky
  • ½ šálku neslazeného kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 a ¾ šálku cukru
  • ½ šálku másla, pokojové teploty
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku podmáslí
  • 2 šálky nastrouhané neloupané cukety (asi 2 a ½ střední cukety)
  • 1 šálek čokopeciček
  • ¾ šálku nasekaných vlašských ořechů

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Vymažte plech o rozměrech 23 x 33 x 5 cm máslem a vysypte moukou.
  • Do střední mísy prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.
  • Ve velké míse šlehejte cukr, máslo a olej, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přidejte po jednom vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Vmíchejte vanilkový extrakt.
  • Přimíchávejte suché ingredience střídavě s podmáslím po 3 přídavcích.
  • Nakonec vmíchejte nastrouhanou cuketu.
  • Nalijte těsto na připravený plech.
  • Posypte čokopecičkami a ořechy.
  • Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, asi 50 minut.
  • Buchtu nechte zcela vychladnout na plechu.
  • Užijte si to!
Řezy z čokolády a cukety nakrájené ve formě a posypané ořechy.
www.epicurious.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na moučníky z cukety anebo mlsejte sladce, ale zdravě!

Čokoládovo-jablečné řezy

Tento úžasný moučník z jablek a čokolády se stane vaším novým oblíbeným dezertem a zamiluje si ho celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 2 jablka
  • 125 ml jablečné šťávy nebo vody
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 225 g cukru
  • 1 velké vejce
  • 175 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 75 g čokolády
  • 25 g změklého másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Čtvercovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.
  • Jablečnou šťávu a jablka dejte do hrnce a vařte doměkka, dokud se jablka snadno nerozpadnou.
  • Jablka rozmixujte, odměřte 225 g a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse šlehejte olej, cukr a vejce, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs, a dejte stranou.
  • Do jiné mísy prosejte mouku s kakaem, skořicí a sodou.
  • Do vaječné směsi přimíchávejte střídavě lžíci moučné směsi a lžíci jablečného pyré.
  • Směs nalijte do připravené formy, vložte do trouby a pečte 35 minut, nebo dokud nevyjde špejle zapíchnutá do středu buchty čistá.
  • Vyklopte buchtu na mřížku a nechte vychladnout.
  • Čokoládu na polevu rozpusťte v hrnci nad horkou vodou na mírném ohni.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte máslo tak, aby vám nezůstaly žádné hrudky.
  • Rozetřete přes vršek buchty, nechte ztuhnout a servírujte.
Řezy z jablek a čokolády servírované na tácu.
www.mygoldenpear.com

Nezapomeňte si k tomuto úžasnému moučníku připravit i skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Čokoládové řezy ze zakysané smetany

Tyto lahodné řezy z čokolády a zakysané smetany jsou krásně vláčné a neuvěřitelně jednoduché na přípravu. Každý si je zamiluje a stanou se hvězdou jakéhokoli večírku. Podávejte je samotné nebo se zmrzlinou.

Co budete potřebovat

  • 3/4 šálku másla
  • 2/3 šálku kakaa
  • 3/4 šálku vody
  • 1 a 3/4 šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 1 a 3/4 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 3/4 šálku zakysané smetany

Na polevu:

  • 12 lžic másla
  • 1/2 šálku kakaa
  • 3 šálky moučkového cukru
  • 4 – 6 lžic mléka

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Hluboký plech o rozměrech 23 x 33 cm lehce vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Přidejte máslo, kakao a vodu do středního hrnce.   
  • Jemně směs šlehejte, dokud se kakao a máslo nerozpustí.
  • Sundejte z plotny.
  • Nalijte směs do velké mísy a nechte mírně vychladnout.
  • Vmíchejte cukr, následně vejce a vanilkový extrakt.
  • Pomocí mixéru zašlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Poté vmíchejte zakysanou smetanu.
  • Nalijte na připravený plech a pečte asi 35 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu buchty nevyjde čisté.
  • Mezitím si připravte polevu.
  • V malém hrnci na středním plameni rozpusťte máslo a kakao.
  • Odstraňte z ohně a nalijte směs do mixovací nádoby a nechte chvíli vychladnout.
  • Přišlehejte moučkový cukr (asi ½ šálku najednou) a poté střídavě přišlehávejte mléko a cukr, dokud nedosáhnete požadované konzistence a sladkosti.
  • Vychladlou buchtu potřete polevou a případně ozdobte posypky.
Řezy z čokolády a zakysané smetany ozdobené posypkami.
www.lilluna.com

Řezy z arašídového másla s čokoládovou polevou

Luxusní moučník nabitý krémovým arašídovým máslem a přelitý polevou z kakaa a smetanového sýra si budete připravit pořád dokola, protože si ho naprosto zamilujete! Nevěříte? Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • ¾ šálku másla
  • ¼ šálku řepkového oleje (nebo jiného oleje s neutrální příchutí)
  • ⅔ šálku krémového arašídového másla
  • ¾ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 3 velká vejce (pokojové teploty)
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 230 g smetanového sýra pokojové teploty
  • ¼ šálku másla pokojové teploty
  • ½ šálku neslazeného kakaa
  • 3 šálky moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Plech o rozměrech 23 × 33 cm vyložte pečicím papírem tak, aby okraje visely přes delší strany, a poté vymažte máslem.
  • V malém hrnci na středním plameni míchejte máslo, dokud se nerozpustí.
  • Sundejte hrnec z ohně a zašlehejte arašídové máslo a olej.
  • Přeneste směs do skleněné misky nebo tekuté odměrky, aby vychladla.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem smíchejte cukry, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a vejce.
  • Míchejte při nízké rychlosti, dokud směs nezvlhne a poté zvyšte rychlost na vysokou.
  • Šlehejte do husté, nadýchané a světlé hmoty (asi 7 minut).
  • Snižte rychlost mixéru na nízkou a pomalu vlévejte směs arašídového másla.
  • Míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
  • Přidejte mouku a promíchejte.
  • Ve směsi zůstanou proužky mouky.
  • Pomalu zašlehejte podmáslí, ale nepřemíchejte.
  • Těsto přendejte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete (těsto bude husté a těžké).
  • Pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minut.
  • Nechte na plechu vychladnout.
  • Mezitím si připravte polevu.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte smetanový sýr a máslo při střední rychlosti do hladka (asi 2 minuty).
  • Podle potřeby misku oškrábejte.
  • V samostatné misce prošlehejte kakao a moučkový cukr.
  • Pomocí mixéru nastaveného na nízkou rychlost pomalu přidávejte směs kakaa a moučkového cukru a míchejte, dokud se vše dobře nepromíchá.
  • Zvyšte rychlost na vysokou a šlehejte, dokud nebude poleva nadýchaná a krémová.
  • Polevu naneste na buchtu a podle potřeby posypte posypkami.
  • Dobrou chuť!   
Řezy s arašídovým máslem, přelité polevou z kakaa a smetanového sýra.
www.bucketsofyum.com

Čokoládové řezy s kokosem

Tento jednoduchý čokoládový moučník s kokosem je příjemně sladký, jemný, lahodný a zároveň rychlý na přípravu. Co víc si přát? Skvěle se hodí na rodinné oslavy, rauty i pikniky.

Co budete potřebovat

  • 3 vejce pokojové teploty
  • 140 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 140 g rozpuštěného másla
  • 150 ml mléka pokojové teploty
  • 300 g hladké mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Na polevu:

  • 160 ml smetany   
  • 110 g hořké nebo mléčné čokolády
  • 30 g másla
  • strouhaný kokos

Postup

  • Máslo rozpusťte a dejte stranou, aby vychladlo.
  • Vejce ušlehejte s cukrem a vanilkovým extraktem, aby se ingredience promíchaly a trochu zvětšily svůj objem, nemusíte je šlehat dlouho.
  • Přidejte studené rozpuštěné máslo a mléko a promíchejte elektrickým mixérem.
  • Nyní prosejte hladkou mouku, špetku soli, kakao a prášek do pečiva a přidejte k vaječné směsi.
  • Krátce promíchejte lžící nebo metličkou, aby se všechny ingredience promíchaly tak, aby vzniklo hladké těsto bez viditelných stop mouky.
  • Obdélníkový plech (20 x 30 cm) vyložte pečicím papírem.
  • Nalijte na plech směs a jemně ji urovnejte.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 15 – 20 minut.
  • Abyste si byli jisti, že je buchta hotová, proveďte test párátkem.
  • Jakmile je buchta hotová, vyjměte ji z trouby a nechte zcela vychladnout.
  • Až vychladne, propíchejte povrch vidličkou nebo párátkem a připravte si polevu.
  • V malém kastrůlku zahřejte 160 ml smetany s 30 g másla.
  • Vypněte oheň a přidejte 110 g nasekané hořké nebo mléčné čokolády.
  • Počkejte 2 minuty a poté důkladně promíchejte, aby se vytvořila hladká a lesklá glazura.
  • Tuto polivu nalijte na připravenou buchtu a zarovnejte.
  • Nyní přidejte kokos podle své chuti.
  • Užijte si to!
Řezy z čokolády, posypané kokosem a servírované na plechu.
www.foodohfood.it

Kokos se používá při pečení i zdobení mnoha různých dezertů. Dodá jim nejen skvělou chuť, ale svou bílou barvou i eleganci. Inspirujte se i našimi dalšími recepty na řezy s kokosem! Vyzkoušejte kombinaci s čokoládou, vanilkou či šlehačkou. Která varianta se stane vaší nejoblíbenější?

Čokoládové piškotové řezy se šlehačkou

Vyzkoušejte i naše řezy bez cukru! Mají úžasnou konzistenci a chutnají naprosto bezkonkurenčně.

Co budete potřebovat

  • 4 střední vejce
  • 2 lžíce sladidla dle výběru (volitelně)
  • 50 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva (volitelně)
  • 100 ml vody

Na polevu:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 lžička medu
  • neslazené kakao na posypání

Postup

  • Oddělte bílky od žloutků.
  • V míse odměřte mouku a poté vmíchejte kakao a případně prášek do pečiva.
  • Lžíci zvoleného sladidla dejte do mísy s bílky.
  • Bílky šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Nakrájejte máslo a vložte jej do mísy, kde jsou žloutky.
  • Nyní můžete do misky přidat jednu lžíci sladidla dle výběru.
  • Šlehejte žloutek a máslo, dokud nebude mít směs světle žlutou barvu.
  • Poté přidávejte po troškách střídavě suché ingredience a vodu.
  • Bílky vmíchejte do moučné žloutkové směsi.
  • Pomocí vařečky nebo špachtle prořízněte směs svisle.
  • Pohybujte se špachtlí kolem dna misky a vytáhněte ji zpět nahoru.
  • Část směsi přenášejte ode dna nahoru na povrch, dokud se ingredience rovnoměrně nespojí.
  • Plech o rozměrech 25 x 21 cm vyložte pečicím papírem nebo jej vymažte trochou másla a vysypte moukou.
  • Těsto rovnoměrně rozetřete na připravený plech a dejte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut.
  • Buchtu zkontrolujte asi za 25 minut, ale neotvírejte troubu dříve!
  • Mohlo by to způsobit, že buchta spadne.
  • Až vyjde párátko vložené do středu buchty čisté, je hotovo.  
  • Nechte vychladnout.
  • Připravte si polevu.
  • Vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu s vanilkovým extraktem a libovolným sladidlem.
  • Po úplném vychladnutí piškotu (asi za půl hodiny) na něj rovnoměrně natřete šlehačkovou polevu.
  • Nakonec vrch posypte pomocí síta kakaem.
  • Před podáváním dejte na hodinu do lednice.
Řezy z čokolády se šlehačkou.
www.suncakemom.com

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na buchty z piškotu, po kterých se jen zapráší!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X