Inspirujte se těmito recepty na rohlíčky s čokoládou. Chutě Francie, Čech i Mexika!

Na čokoládě miluji, že je tak variabilní a dá se použít skoro kamkoliv a upravit jakkoliv.

Proto vyzkoušejte tyto recepty na čokoládové rohlíčky a sami uvidíte o čem mluvím! Těsto je neuvěřitelně křehké a nadýchané, čokoláda už jen podtrhuje celkovou chuť těchto dobrot.

Speciálně jsme pro váš připravili nejrůznější varianty z různých koutů světa, abyste měli šanci ochutnat to nejlepší co nám ostatní kuchyně mohou nabídnout!

Jaký recept si vyberete jako první?

Čokoládové rohlíčky s krémem

Tento recept na plněné rohlíčky je inspirovaný Mexikem. Jsou tak báječné, že jedna várka nebude stačit! Je to zároveň skvělý nápad na víkendovou snídani pro celou rodinu.

Co budeme potřebovat

  1. Balení listového těsta (rozmražené)
  2. 125 g polosladké čokolády (nasekané nadrobno)
  3. 2 lžíce kakaa
  4. 2 lžíce cukru krystal
  5. 4 lžíce másla (rozpuštěné)
  6. 3 lžíce mleté skořice
  7. 4 lžíce cukru krystal
  8. 60 ml karamelového kondenzovaného mléka

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů
  2. Připravíme si plech tak, že jej vyložíme pečícím papírem
  3. Pracovní plochu si posypeme moukou
  4. Plát listového těsta rozevřeme a lehce poprášíme moukou
  5. Pomocí válečku rozválíme plát listového těsta na čtverec
  6. Pomocí ostrého nože rozkrojíme těsto napůl
  7. Každý obdélník nakrájíme diagonálně na trojúhelníky
  8. Vznikne asi 16 trojúhelníků
  9. V míse si smícháme máslo se 3 lžícemi skořice a 4 lžícemi cukru
  10. Ve vedlejší míse si ještě smícháme kakao a 2 lžíce cukru
  11. Celý trojúhelník posypeme směsí kakaa a cukru
  12. Na široký konec trojúhelníku, poté přidáme nasekanou čokoládu
  13. Od nejširší strany začneme rolovat a těsto srolujeme do tvaru rohlíčku
  14. Rohlíček položíme na plech a zahneme ho do tvaru půlměsíce
  15. Postup opakujeme se zbývajícím těstem
  16. Nakonec vršek každého čokoládového rohlíčku potřeme pomazánkou z rozpuštěného másla a posypeme zbylou mletou skořicí
  17. Rohlíčky dáme do trouby a pečeme 20 až 25 minut
  18. Plech umístíme do horní části trouby a pečeme, dokud nejsou rohlíčky zlatavě hnědé
  19. Po vyndání z trouby čokoládové rohlíčky přelijeme karamelovým kondenzovaným mlékem a podáváme

Chutě Mexika jsou opravdu neotřelé a výrazné, proto jestli jste fanouškem silných chutí, vyzkoušejte další pokrmy z této fantastické kuchyně. Vyzkoušejte například tyto mexické polévky!

Úžasné rohlíčky plněné jemným krémem z čokolády a kakaa.
Zdroj: momontimeout.com

Kokosové rohlíčky máčené v čokoládě

Snadné, výborné a hlavně čokoládové! Neznám lepší kombinaci než křehké těsto, které se rozplývá na jazyku namočené do vrstvy kvalitní čokolády.

Co budeme potřebovat

  1. 230 g másla
  2. 5 lžic cukru krystal
  3. 2 lžičky vanilkového extraktu
  4. Lžíce vody
  5. 250 g hladké mouky
  6. 200 g kokosu
  7. ½ lžičky soli
  8. 200 g mandlí (nebo lískových ořechů, jemně nasekaných)
  9. 150 g čokolády
  10. 50 g másla

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů
  2. Plech na pečení si vyložíme pečícím papírem
  3. Ve velké míse ušleháme máslo s cukrem, vanilkou a vodou
  4. V samostatné malé misce smícháme hladkou mouku, kokos a sůl
  5. To pak přidáme do máslové směsi, vše důkladně promícháme
  6. Přidáme nasekané ořechy podle výběru a míchám, dokud se zcela nezapracují
  7. Na plechu tvarujeme z kousků těsta rohlíčky do tvaru půlměsíce
  8. Rohlíčky vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut dozlatova
  9. Rohlíčky necháme zcela vychladnout
  10. Mezitím si na vodí lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu s máslem
  11. Když jsou čokoládové rohlíčky vychladlé, jeden op druhém namáčíme, buď celý nebo ½ v rozpuštěné čokoládě a vrátíme na plech a necháme je odpočívat, dokud čokoláda neztuhne
  12. Rohlíčky sladujeme na chladném místě  
Rohlíčky z kokosu, ořechů a vanilky, namáčené v rozpuštěné čokoládě.
Zdroj: foodtempel.com

Pařížské rohlíčky z bílků a čokoládovým krémem

Čokoládové rohlíčky jako od babičky! Nebo jako z cukrárny? To je jedno, jde o to, že jsou naprosto famózní a hodí se nejen jako součást vánočního pohoštění, ale i jen tak pro sladké jazýčky na mlsání.

Co budeme potřebovat

  1. 200 g bílků (asi 6 ks)
  2. 400 g cukru krystal
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 200 g vlašských mletých ořechů
  5. ½ lžičky skořice
  6. Špetka soli

Na náplň

  1. 500 ml smetany ke šlehání
  2. 140 g cukru krystal
  3. 200 g hořké čokolády
  4. 100 g kakaa
  5. 150 g másla

Na polevu

  1. 400 g čokolády na vaření
  2. 80 g kokosového oleje

Postup

  1. Na vodní lázni si zahřejeme bílky, cukr krystal a sůl
  2. Zahříváme a mícháme, tak dlouho, dokud nebude cukr úplně
  3. Poté směs sundáme z vodní lázně a mixérem vyšleháme do tuhého sněhu
  4. Když je sníh pevný a téměř vychladlý, opatrně vmícháme ořechy, skořici a moučkový cukr
  5. Těstem na čokoládové rohlíčky naplníme zdobící cukrářský sáček
  6. Zdobící trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé rohlíčky
  7. Plech poté vložíme do trouby a pečeme je asi 2 hodiny při 90 stupních
  8. Po uplynutí doby, je necháme vychladnout v troubě
  9. Na náplň si v hrnci na střední teplotu smícháme všechny suroviny, kromě čokolády
  10. Náplň vaříme asi 1-2 minuty
  11. Nakonec přidáme čokoládu a ponorným mixérem jí rozmixujeme
  12. Čokoládový krém dáme do misky a necháme ho v lednici přes noc odpočinout
  13. Druhý den náplň maličko Zahřejeme a vyšleháme dohladka
  14. Náplň umístíme do zdobícího cukrářského sáčku a ozdobíme s ní ½ pařížských rohlíčků
  15. Rohlíčky poté umístíme na 1 hodinu do lednice, aby krém ztuhl
  16. Mezitím si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě čokoládu s kokosovým olejem
  17. Poté rohlíčky na máčíme v rozpuštěné čokoládě
  18. Čokoládové rohlíčky skladujeme na suchém a chladném místě
Nadýchané luxusní čokoládové pečivo slepované jemným krémem z čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Francouzské croissanty s pařížskou šlehačkou

Čokoládové croissanty jsou sladkou pochoutkou k snídani! Tento recept na čokoládové rohlíčky obsahuje perfektně popsaný postup, jak si je vyrobit od základu. Ne z listového těsta, ale úplně od základu, tak je připravují ve francouzských pekárnách! Celá nadýchaná dobrota je ještě plněna jemným pařížským krémem, takže jich udělejte celou hromadu, protože se po nich jen zapráší!

Co budeme potřebovat

  1. 3 lžíce másla
  2. 500 g hladké mouky
  3. 30 g cukru krystal
  4. Lžíce sušeného droždí
  5. 2 lžičky soli
  6. 150 ml studeného mléka
  7. 190 g másla
  8. Velké vejce (rozšlehané)

Na pařížskou šlehačku

  1. 5 velkých žloutků
  2. 40 ml vody
  3. 125 g bílého krystalového cukru
  4. 250 g másla, změkčeného
  5. Špetka soli
  6. Lžička kávového extraktu
  7. 125 g polosladké čokolády (rozpuštěné)

Postup

  1. Máslo nakrájíme na plátky a vložíme ho do mísy elektrického stolního mixéru
  2. Přidáme mouku, cukr, droždí a sůl
  3. Začneme hníst na nízkou rychlost jednu minutu, aby se ingredience spojily
  4. Během hnětení pomalu přiléváme mléko
  5. Jakmile je všechno mléko přidáno, zapneme mixér na středně vysokou rychlost a těsto hněteme 5 minut, dokud nám nevznikne lepivá elastická koule
  6. Těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho na hodinu do lednice
  7. Studené máslo nakrájíme na třetiny a položíme ho na list pečícího papíru
  8. Na máslo položíme další list pečícího papíru a poklepeme ho válečkem, aby se ztenčilo a poté ho pomocí válečku vyválíme na čtverec, který je silný asi 1 centimetr
  9. Máslo přendáme na 30 minut do lednice
  10. Těsto vyndáme z lednice a lehce ho posypeme moukou
  11. Těsto srolujeme do čtverce a pomocí válečku ho vyválíme na čtverec o velikosti 25 centimetrů
  12. Poté na něj položíme rozválené máslo vrstvu a strany těsta přes máslo přeložíme, tak aby ho zcela uzavřelo
  13. Těsto zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho na hodinu do lednice nebo na 15 minut do mrazáku
  14. Těsto vyndáme z lednice a na pomoučené ploše ho rozválíme na obdélník
  15. Přeložíme horní polovinu těsta dolů do středu a poté přeložíme spodní polovinu přes horní
  16. Zakryjeme fólii a dáme na jednu hodinu do chladničky nebo na 15 minut zmrazíme
  17. Proces skládání a chlazení, opakujeme ještě třikrát
  18. Chceme-li vytvořit francouzské rohlíčky, rozřízneme těsto na polovinu a na pomoučené ploše těsto rozválíme na obdélník, pomocí ostrého nože rozřízneme těsto svisle na polovinu, a poté každou polovinu rozřežeme na 4 kusy (vznikne 8 obdélníků)
  19. Jednotlivé kousky těsta pevně zarolujeme do rohlíčků a položíme je „švem“ dolů na plech vyložený pečicím papírem
  20. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, zbytek rozšlehaného vajíčka si necháme na později
  21. Přikryjeme je a dáme na teplé místo na 2 hodiny kynout
  22. Troubu si předehřejme na 200 stupňů
  23. Vykynuté rohlíčky ještě jednou potřeme rozšlehaným vejcem
  24. Vložíme je do trouby a pečeme 20 minut dozlatova
  25. Vyndáme je z trouby a necháme je vychladnout
  26. Mezitím si připravíme pařížskou šlehačku, kterou budeme rohlíčky plnit
  27. Žloutky vložíme do mísy stojanového mixéru a šleháme je při středně vysoké rychlosti několik minut, dokud nebudou husté a světlé
  28. Mezitím si smícháme vodu a cukr v malém hrnci
  29. Směs zahříváme na středně vysokou teplotu, ale nemícháme, asi 5 minut.
  30. Cukr začneme pomalu přilévat do žloutkové směsi
  31. Jakmile přidáme všechen cukrový sirup, zapneme mixér na vysokou rychlost a šleháme 5 až 7 minut, dokud nebude směs hustá
  32. Než začneme přidávat máslo, ujistíme se, že je krém vlažný
  33.  Poté začneme postupně přidávat máslo a mícháme, dokud se všechno důkladně nezapracuje
  34. Po přidání másla přidáme rozpuštěnou čokoládu, sůl a kávový extrakt
  35. Znovu mícháme několik minut, dokud se nevytvoří nadýchaný krém
  36. Vychladlým krémem (nejlépe přes noc v lednici) plníme vychladlé a proříznuté francouzské rohlíčky

Jak jsem avizovala již v úvodu, čokoláda je neuvěřitelně variabilní, a proto si z ni připravte jeden s těchto sladkých receptů na čokoládové suflé, anebo je pusťte do lava cakes z čokolády, které nikdy neomrzí!

Křehké domácí těsto na rohlíčky s čokoládou a s pařížským krémem.
Zdroj: homegrownhappiness.co.nz

Tipy na další čokoládové náplně

Čokoládový krém z mascarpone

  • 280 g hořké čokolády
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic Baileys (nebo podobný smetanový likér)
  • 500 g mascarpone
  • Čokoládové hobliny

Postup

  • Čokoládu nalámeme do misky a poté jí rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnce během 30 vteřinových intervalů
  • Mícháme, dokud se zcela nerozpustí a dáme jí stranou vychladnout
  • Smetanu si vyšleháme a během šlehání přidáváme po lžičkách likér
  • Mascarpone si poté vyšleháme do hladké konzistence a poté přidáme smetanu a smícháme, aby vznikla jednolitá směs
  • Čokoládovým krémem zdobíme, plníme nebo ho jíme rovnou ze lžičky

Čokoládová náplň ze Salka

  • 200 g másla
  • Plechovka Salka
  • 250 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce kakaa
  • Pytlík vanilkového cukru

Postup

  • Salko si uvaříme ve vodní lázni, tak že plechovka bude zcela ponořená a my jí na mírnou teplotu vaříme přibližně 2 ½ hodiny
  • Máslo si vyšleháme do jemného krému a přidáme vychladlé Salko a mixujeme
  • Když nám vznikne nadýchaným krém, přidáme kakao
  • Mixujeme, dokud se kakao úplně nezapracuje
  • Nakonec přidáme mleté ​​vlašské ořechy a opět důkladně promícháme

Krém z tvarohu a čokolády

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g měkkého tučného tvarohu (z vaničky)
  • 150 g hořké čokolády

Postup

  • Čokoládu si, na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, rozpustíme a necháme jí vychladnout na pokojovou teplotu
  • Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem
  • K máslu postupně, po lžících, přidáváme na střídačku tvaroh a čokoládu
  • Vše zašleháváme do hladka
  • Pokud by před zdobením nebo plněním byl krém příliš řídký, dáme ho na chvíli do lednice

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X