Čokoládové sushi s mangovou pěnou

Čokoládové sushi s mangovou pěnou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 100 g tmavé plátkové čokolády
  • 2 lžíce sladu

Pěna

  • 2 bílky
  • 1 velké zralé mango
  • 1 kelímek zakysané smetany nebo vegetariánského tvarohového krému
  • 1-2 lžíce medu.

Postup receptu

  1. Čokoládu zahřejeme dle návodu na obalu spolu s tekutým sladem
  2. Tekutou čokoládu vlijeme na plech a pomocí stěrky ji uhladíme na placku asi 40 x 15 cm
  3. Necháme ztuhnout
  4. Příprava pěny: bílky vyšleháme do tuhé pěny
  5. Oloupeme a omyjeme mango
  6. Dužinu rozmixujeme s kyselou smetanou
  7. Ochutíme medem
  8. Přidáme vyšlehané bílky
  9. Čokoládu rozkrájíme na 4 pruhy, potřeme pěnou a srolujeme jako Sushi
Komentáře
  1. je to teda trošku obtížnější, ale co bych neudělala pro svého miláčka, který miluje sladké specialitky je to opravdu skvělá lahoda.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X