Čokoládové věnečky

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 21 dkg hrubé mouky
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce nastrouhané čokolády
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 bílky
  • 1 lžíce vody.

Postup receptu

  1. K bílkům přidáme lžíci studené vody a ušleháme tuhý sníh
  2. Přidáme moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu a prosátou mouku
  3. Vše promícháme, hmotu vložíme do cukrářského sáčku a zdobící špičkou na lehce vymazaný plech tvarujeme věnečky
  4. Upečeme velmi zvolna při 160°C v předehřáté troubě
  5. Vychladlé věnečky můžeme dozdobit světlou polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.