Čorba

Čorba známá a chutná polévka z Balkánu

Jedná se o hustou masovou polévku s přidanou zeleninou. Polévka čorba se připravuje ve většině balkánských státech a pronikla i do oblastí Blízkého Východu.

Z jakého druhu masa se čorba připravuje ?

  • vepřového
  • skopového
  • jehněčího
  • telecího
  • rybího
  • drůbežího

Jaká zelenina se nejčastěji používá při přípravě čorby ?

Převažují rajčata a papriky doplněné kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. V polévce nesmí chybět fazole popřípadně jiné luštěniny, které se vaří zvlášť a přidávají se až do hotové polévky. V některých zemích se do polévky často přidává také kyselé zelí. Polévka se může dochutit mletou paprikou, v případě, že je méně rajčat, tak rajským protlakem. Polévka se servíruje hustá s nakrájeným vařeným masem, fazolemi a zeleninou.

 

zdroj : secessionstyle.com

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také