Čorba známá a chutná polévka z Balkánu
Jedná se o hustou masovou polévku s přidanou zeleninou. Polévka čorba se připravuje ve většině balkánských státech a pronikla i do oblastí Blízkého Východu.
Z jakého druhu masa se čorba připravuje ?
- vepřového
- skopového
- jehněčího
- telecího
- rybího
- drůbežího
Jaká zelenina se nejčastěji používá při přípravě čorby ?
Převažují rajčata a papriky doplněné kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem. V polévce nesmí chybět fazole popřípadně jiné luštěniny, které se vaří zvlášť a přidávají se až do hotové polévky. V některých zemích se do polévky často přidává také kyselé zelí. Polévka se může dochutit mletou paprikou, v případě, že je méně rajčat, tak rajským protlakem. Polévka se servíruje hustá s nakrájeným vařeným masem, fazolemi a zeleninou.
