Nejlepší čína s cuketou a kuřecím masem

Nejlepší čína s cuketou a kuřecím masem
Doba přípravy: 2 hodiny
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2-3 mladé cukety (celkem asi 80 dkg)
  • 30 dkg vykostěného kuřecího masa
  • 20 dkg žampionů nebo jiných hub
  • 1,5 hrnku vepřového nebo kuřecího masa pokrájeného na nudličky (asi 30 dkg)
  • 1 hrnek nadrobno pokrájených hub
  • 3 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • zázvor
  • kari koření
  • vegeta
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • sůl

Postup receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, posypeme zázvorem, kari kořením, vegetou a promícháme s 1 lžící oleje a 1 lžící sójové omáčky
  2. Necháme asi 2 hodiny odležet
  3. Houby očistíme, nakrájíme na jemné plátky, osolíme a na 2 lžících oleje podusíme doměka
  4. Cukety nakrájíme na drobné kostky, cibuli oloupeme a najemno nakrájíme
  5. Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostičky pokrájené cukety a za občasného zamíchání osmahneme
  6. Na zbývajícím oleji zprudka opečeme maso, přidáme 1 lžíci sójové omáčky a za stálého míchání opékáme asi 10 minut
  7. K měkkému masu vmícháme podušené houby, cukety, prolisovaný česnek, osolíme a ještě krátce opečeme
  8. Toto jídlo můžeme připravit v pánvi WOK
  9. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo pečivo

Mrkněte, jak na výběr wok pánve.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X