Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 velká cuketa
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- cibule
- sůl
- pepř
- strouhanka na zahuštění a na obalování
- 2 vejce
- solamyl
- troch hladké mouky.
Postup receptu
- Cuketu nastrouháme v celku neloupeme a osolíme ji
- Potom ji necháme asi tak 20 minut odstát, aby pustila šťávu a mi ji následně slijeme, pak přidáváme namačkaný čenek, cibulku na jemno, sůl, pepř, vejce, hl
- mouku a strouhanku
- Až je těsto tužší, děláme ksarbenátky, které ještě obalíme ve strouhance a samžíme do zlatova
Mooc dobrá mňamina, nemusíme maso takže je to pro nás ideální recept.
Maminka mě dovezla cukety a tak jsem hledal co s nima a tyhle karbenátky jsou dleikátní i manžel je jedl a to je co říct:)To mě věřte je to masožravec.
zkuste tam přidat tak dvě barmbory na zahuštění a pro chuť je to skvělé:) někdy když mám doma kousek salámku tak ho tma taky nastrouhám a je to bašta k sežrání.