Barevné recepty na vánoční cukroví z kandovaného ovoce v 6 různých obměnách!

Čerstvé ovoce se při pečení vánočního pečiva příliš nevyužívá.

Možnost, jak cukroví dodat trochu barvy a ovocné chuti, představuje ovoce kandované.

Vyzkoušejte naše recepty na cukroví s kandovaným ovocem!

Je velmi rychle připravené a jeho chuť je v mnohém odlišná od klasických druhů.

Kterou z variant vyzkoušíte jako první?

Nepečené cukroví s kandovaným ovocem

Jednoduché vánoční cukroví ve tvaru kouliček, které je plné rozmanitých chutí.

Ingredience:

  • 3/4 šálku kandovaného ovoce
  • 2 šálky rozdrobených zázvorových sušenek
  • 6 PL medu
  • 4 PL arašídového másla
  • 2 PL rumu
  • 3/4 šálku rozpuštěné bílé čokolády

Postup:

  1. Kandované ovoce zalijte rumem a nechte je alespoň hodinu nasáknout.
  2. Rozdrobte zázvorové sušenky a smíchejte je s medem, arašídovým máslem a kandovaným ovocem.
  3. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  4. Směs by měla po stlačení držet pohromadě, ale neměla by být příliš mokrá nebo lepivá. Pokud je směs příliš suchá, přidejte ještě trochu medu.
  5. Rukama vytvarujte kuličky o průměru asi tří centimetrů.
  6. Kuličky položte na plech s pečicím papírem a pokapejte rozpuštěnou bílou čokoládou.
Nepečené vánoční kouličky z kandovaného ovoce.
zdroj: thegourmandmom.com

Nepečené cukroví je rychle, snadné a chutné. Vyzkoušejte i naše další raw vánoční pečivo!

Čokoládové vánoční pečivo s kandovanou pomerančovou kůrou

Kandovaná pomerančová kůra je velmi oblíbená především v anglicky mluvících zemí. Vyzkoušejte ji při pečení použít i vy!

Ingredience:

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1 šálek kandované pomerančové kůry
  • 1/2 šálku čokoládových lupínků
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1/4 šálku másla
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Ve velké míse ručním mixérem smíchejte mouku, jedlou sodu, hnědý cukr, kakao, máslo, vejce, med a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí.
  3. Poté vmíchejte ovesné vločky tři čtvrtě šálku kandované pomerančové kůry a čokoládové lupínky.
  4. Pomocí malé naběračky nebo polévkové lžíce vytvořte kopečky těsta a umístěte je na plech s pečicím papírem.
  5. Na každý kopeček dejte několik kousků zbývajícího kandovaného pomeranče.
  6. Pečte přibližně 14 minut.
Čokoládové vánoční pečivo s kandovanou pomerančovou kůrou.
zdroj: lordbyronskitchen.com

Ovesné vločky jsou jedním ze způsobů, jak učinit cukroví zdravějším. Použít je můžete nejen v receptech na cukroví s kandovaným ovocem. Vyzkoušejte ovesné vánoční pečivo!

Rychlé cukroví z kandovaného ovoce, ořechů a mandlí  

Směs rozmanitých ingrediencí dělá z tohoto cukroví velmi zajímavý gurmánský zážitek. Vyzkoušejte!  

Ingredience:

  • 2 a 1/2 šálku nasekaných sušených datlí bez pecky
  • 1/2 šálku nasekaných kandovaných třešní a ananasu
  • 3/4 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 3/4 šálku nasekaných mandlí
  • 1/2 šálku másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 vejce
  • 1 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice

Postup:

  1. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny.
  2. Vmíchejte vejce.
  3. V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici a postupně jejich směs přidávejte do krémové směsi.
  4. Dobře promíchejte.
  5. Přimíchejte nasekané kandované ovoce, datle, mandle  a ořechy.
  6. Pomocí polévkové lžíce vytvořte kopečky, které pokládejte na pečicím papírem vystlaný plech.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 8-10 minut.
Rychlé vánoční sušenky z ořechů a kandovaného ovoce.
zdroj: tasteofhome.com

Mandlové cukroví je velmi jemné a lahodné. Inspirujte se při jeho pečení našimi rozmanitými variantami!


Vánoční sušenky se směsí kandovaného ovoce

Toto vánoční pečivo chutná skvěle s čajem i kávou. Zpříjemněte si s jeho pomocí vánoční atmosféru!

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku směsi kandovaného ovoce
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu

Postup:

  1. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Máslo a moučkový cukr vyšlehejte mixérem do pěny.
  3. Vmíchejte vejce a vanilku.
  4. Snižte rychlost  a přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Jakmile je mouka zapracována přidejte též kandované ovoce.
  6. Těsto rozdělte na dvě poloviny a vypracujte do tvaru obdélníkového špalíku.
  7. Zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
  8. Těsto příčně nakrájejte na plátky o síle asi půl centimetru.
  9. Předehřejte si troubu na 160°C.
  10. Cukroví s kandovaným ovocem vložte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 12-14 minut.
Vánoční sušenky se směsí kandovaného ovoce.
zdroj: ohtastensee.com

Medové perníčky zdobené kandovaným ovocem

Myslíte si, že perníčky musí být nutně ozdobené pouze polevou? Tento recept vás přesvědčí o tom, že se mýlíte. Cukroví s kandovaným ovocem mohou být perníčky.

Ingredience:

  • 350 g medu 
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 100 gramů másla
  • 1 vejce
  • Kůra z 1 citronu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky hřebíčku
  • 1/2 čajové lžičky kardamonu
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky zázvoru

Na zdobení

  • 50 celých loupaných mandlí
  • 25 gramů kandovaného pomeranče
  • 25 gramů kandovaného citronu
  • 25 gramů kandovaných limetek
  • 25 gramů kandovaných třešní
  • 2 PL medu
  • 2 PL vody

Postup:

  1. Med, cukr a máslo zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  2. Nechte vychladnout. Přidejte vejce, citronovou kůru a všechno koření.
  3. Smíchejte mouku a mandle s medovou směsí.
  4. Hněťte, dokud není těsto pevné.
  5. Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 2 hodiny do ledničky.
  6. Poté těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C
  8. Perníčky položte na plech s pečicím papírem a posypejte mandlemi a kandovaným ovocem.
  9. Pečte přibližně 15-20 minut v závislosti na velikosti perníčků.
  10. Ještě teplé cukroví s kandovaným ovocem potřete směsi dvou lžic medu a dvou lžic vody.
Medové vánoční perníčky zdobené kandovaným ovocem.
zdroj: eatsmarter.com

Máte pro perníčky slabost! Podívejte se na další rozmanité varianty medových perníčků!

Vánoční košíčky s kandovaným ovocem a ořechy

Tento recept původně pochází z Havajských ostrovů, kde představuje typickou vánoční pochutinu.

Ingredience:

  • 3 šálky nasekaných ořechů, vlašských nebo lískových
  • 2 a 1/2 šálku plátků kokosu
  • 1 a 1/4 šálku kandovaného ananasu
  • 1 a 1/4 šálku kandovaných třešní
  • 1 šálek datlí nakrájených na kostičky
  • 1 a 1/2 šálku slazeného kondenzovaného mléka

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 150°C.
  2. Malé formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky
  3. Ve velké míse smíchejte nasekané ořechy, datle, kandované ovoce a datle.
  4. Přimíchejte kondenzované mléko.
  5. Každý košíček naplňte lžící této směsi.
  6. Pečte asi 20-25 minut dozlatova.
Vánoční košíčky s kandovaným ovocem a ořechy.
zdroj: egglesscooking.com

Kandované ovoce a vánoční pečení

Kandované ovoce je vlastně na kousky nakrájené ovoce nebo kůra, které je napuštěné cukrem. Tato úprava se původně používala jako způsob, jak umožnit ovoce delší dobu skladovat bez toho, aby hrozilo jeho zkažení. Takto upravené ovoce se sice na jednu stranu opravdu nekazí, ale na stranu druhou ztrácí poměrně velké množství všech zdraví prospěšných látek.

Pokud jde o druhy ovoce, které se tímto způsobem zpracovávají nejčastěji, jde především o třešně, švestky, ananas a pomerančovou či citronovou kůru. Při pečení se nejčastěji používá při přípravě biskupského chlebíčku. Naše recepty na cukroví s kandovaným ovocem jsou ale skvělým důkazem, že se nejedná o jedinou možnost.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X