Ďábelská slepice

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 6 dl mléka
  • 6 stroužků česneku
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce ďábelského koření
  • 1 lžíce Solamylu
  • máslo.

Postup receptu

  1. Slepici uvaříme doměkka, pak ji naporcujeme
  2. V hrnku rozšleháme mléko s rozetřeným česnekem, pepřem, kořením a Solamylem
  3. Do této směsi naložíme porce slepice na 2 hodiny
  4. Pak slepici vložíme do vymaštěného pekáčku, na každou porci dáme kousek másla a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova
  5. Během pečení podle potřeby podléváme slepičím vývarem
  6. Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát nebo také bramborové knedlíky a dušené červené zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.