Dalamánky

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 krajíce (cca 10 dkg) staršího chleba
  • 20 dkg hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 2,5 dkg droždí
  • půl lžičky cukru
  • sůl
  • drcený kmín
  • 2 dl vody.Na posypání : kmín
  • ovesné vločky
  • dýňová semínka
  • sezam
  • apod.

Postup receptu

  1. Chleba dáme do části vody namočit, pomačkáme nebo pokrájíme na menší kousky a necháme nabobtnat
  2. Ze zbytku vody, cukru a droždí uděláme kvásek
  3. Kvásek přilijeme k namočenému chlebu, přidáme lžíci oleje, mouku a drcený kmín
  4. Propracujeme vláčné těsto
  5. Na teplém místě necháme asi hodinu kynout
  6. Pak vytvarujeme malé kulaté bochánky, dáme je na plech, nahoře ve středu bochánky nakrojíme nebo nastřihneme, potřeme slanou vodou a posypeme semínky podle chuti
  7. Pečeme 10 minut na 220°C, pak teplotu snížíme na 180°C
  8. Upečeme dozlatova
  9. Upečené vyjmeme a ihned ještě potřeme slanou vodou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.