Výborné recepty na oblíbený dort Pavlova. Znáte ho? Křehký a nadýchaný jako obláček

Hledáte něco čím dostanete vaše hosty do kolen?

Připravte si jeden z těchto jedinečných receptů na dort Pavlova, který nadchne opravdu každého!

Je libo jeho mini verzi? Nebo jeho verzi s exotickým ovocem? Vyberte si sami!

Dort Pavlova s jahodami

Nic není lepší než čerstvé jahody na nadýchaném obláčku vyšlehaného sněhu.

Co budeme potřebovat

Na sníh

  • 4 bílky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
  • 200 g červeného rybízu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 350 ml husté smetany

Postup

  • Troubu rozehřejte na 150 stupňů.
  • Tužkou vytyčte obvod jídelního talíře na pečicím papíru.
  • Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich zašlehejte 250 g moučkového cukru po 1 lžíci, dokud pusinky nebudou lesklé.
  • Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
  • Rozložte pusinky do kruhu, aby strany byly trochu vyšší než střed.
  • Pečte 1 hodinu, poté vypněte a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
  • Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod. Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
  • Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
  • Vyšleháme 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřeme na pusinky.
  • Na smetanu dáme zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijeme omáčkou.
Nadýchaný dort z bílků ozdobený jahodami a rybízem.
Zdroj: food.allwomenstalk.com

Mini Pavlova dezert

Recept na nadýchaný mini zákusek z bílků je elegantní, krásný a romantický dezert. Je ideální na Valentýna nebo na jakoukoli jinou večeři. Textura je zvenčí svěží, uvnitř je měkká jako marshmallow a je plná šlehačky a ovoce.

Co budeme potřebovat

Na Pavlovu

  • 6 velkých vaječných bílků
  • 300 g krupicového cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • ½ lžíce vanilkového extraktu

Na náplň

  • 350 ml husté smetany ke šlehání
  • 2 lžíce krupicového cukru

Na polevu

  • 950 g čerstvého ovoce (borůvky, kiwi, maliny, nakrájené jahody atd.)
  • 15 lístků máty (na ozdobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů.
  • Velký plech vyložte pečicím papírem.
  • Pomocí mixéru šlehejte 6 bílků při vysoké rychlosti 1 minutu, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Postupně přidávejte cukr a šlehejte 10 minut na vysokou rychlost, nebo dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Rychle vmíchejte ½ lžičky citronové šťávy a ½ lžičky vanilkového extraktu, poté přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu a míchejte, dokud se vše nepromíchá.
  • Pomocí zdobícího sáčku vytvořte na plechu hnízda.
  • Střed odtlačte lžičkou, aby zde bylo místo na smetanu.
  • Pečte při 150 stupních 1 hodinu a 15 minut, poté troubu vypněte a bez otevírání dvířek nechte pusinky v horké troubě dalších 30 minut.
  • Vnějšek bude suchý a křupavý.
  • Nechte Pavlovu vychladnout na mřížce.
  • Mezitím si připravte polevu. Ve studené misce šlehejte studenou smetanu se 2 lžícemi cukru, dokud nebude šlehačka nadýchaná.
  • Na Pavlovu nalijte polevu a navrch přidejte čerstvé ovoce.

Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!

Mini dortíček s ovocem na vršku.
Zdroj: sugarspunrun.com

Zákusek Pavlova s exotickým ovocem

Udělejte dojem na své přátele a rodinu tímto receptem na exotickou Pavlovu.

Co budeme potřebovat

  • 6 vajec (oddělených)
  • 270 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 1 lžička bílého octa
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 300 ml husté smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 limetky (šťáva)
  • Jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
  • 2 banány (nakrájené na tenké plátky)
  • 3 kiwi (oloupané, nakrájené na tenké plátky)
  • 2 karamboly (nakrájené na tenké plátky)
  • 2-3 maracuji (dužina)

Postup

  • Předehřejte troubu na 120 °C.
  • Plech do trouby vyložte alobalem.
  • Potřeme ho rozpuštěným máslem a poprášíme kukuřičnou moukou.
  • Označte na pečící papír kruh o průměru 24 cm.
  • Pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky v čisté suché míse, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Postupně po 1 lžíci přidávejte cukr a po každém přidání dobře šlehejte, dokud pusinky nebudou husté a lesklé a cukr se nerozpustí.
  • Přidejte kukuřičnou mouku, ocet a vanilku a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Lžící naneste sníh na fólii, přičemž jako vodítko použijte vyznačený kruh.
  • Pečte v troubě 1 ½ hodiny nebo dokud nebude Pavlova na dotek suchá.
  • Vypněte troubu. Nechte Pavlovu v troubě s pootevřenými dvířky úplně vychladnout.
  • Pomocí elektrického mixéru ušlehejte smetanu a moučkový cukr v misce, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
  • Na vrch Pavlovy lžičkou naneste krém.
  • Nalijte limetkovou šťávu do misky. Přidejte plátky banánu a promíchejte, aby se obalily šťávou. Ozdobte Pavlovu banánem, kiwi, karamboly, maracuji a kůrou z limetky.

Co servírovat k dokonalému dortu? No přeci dokonalou kávu! Díky těmto skvělým automatickým kávovarům, které prošli naší recenzí, se vaši hosté budou cítit, jako v prvotřídní kavárně!

Třípatrová nadýchaná Pavlova s exotickým ovocem.
Zdroj: avosassiettes.fr

Nejčastější chyby při přípravě receptu na dort Pavlova

  • Příliš rychlé přidávání cukru

Nepřidávejte cukr najednou, ale spíše po lžících a posupně zašlehávejte. Další várku cukru přidejte, až poté, co je předešlá dávka pořádně zapracovaná do bílků.

  • Použití špinavé mísy

Bohužel i sebemenší zbytky oleje na vnitřku vaší mísy, nebo dokonce malé smítko žloutku, zabrání tomu, aby vaše bílky správně pěnily, bez ohledu na to, jak silně je šleháte.

  • Vejce nemají pokojovou teplotu

Vaječné bílky vytvoří lepší, vzdušnější pusinky, pokud budou mít pokojovou teplotu. Spousta lidí vytahuje vejce 10 nebo 15 minut, nebo dokonce 30, před použitím z lednice.

  • Šlehání vaječných bílků příliš dlouho

Jednou z nejčastějších chyb je nešlehání vajec dostatečně dlouho nebo příliš pomalá rychlost, což znamená, že bílek nedosáhne tuhého vrcholu a místo toho dosáhne pouze mezi fáze. Může se ale stát i opak, pokud je šleháte příliš dlouho, bílky nakonec překročí maximální tuhost a vznikne jakási zrnitá konzistence.

  • Pečení pusinek příliš nízko

Pokud si všimnete, že se na povrchu pusinky během pečení tvoří kapky kapaliny, je to známka toho, že teplota vaší trouby je příliš nízká. Řešení, zvyšte teplotu a zkraťte dobu pečení. Všimněte si také, že plně upečená pusinka by se měla snadno odlepit od plechu, když jí zvednete. Pokud se se stále lepí k plechu, pečte ji ještě pár minut a znovu vyzkoušejte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X