Krémové recepty na domácí irský likér. Vyrobte si Baileys i u vás doma!

Homemade, Do It Yourself …. aneb recepty na domácí Baileys, které vám zaberou doslova 5 minut!

Tak málo stačí k tomu, abyste si doma vyrobili lahodný irský krém, který se hodí naprosto ke všemu.

Vychutnejte si ho v odpolední kávě, k vanilkové zmrzlině nebo jen tak samostatně, je tak lahodný.

Tak na co ještě čekáte?

Domácí Baileys

Naučte se s námi vyrobit napodobeninu Baileys, kterou od originálu jen těžko rozeznáte. Pomocí tohoto rychlého a jednoduchého receptu jí za několik minut vyrobíte z pohodlí domova. Smetana, whisky, vanilka, čokoláda a káva v kombinaci se slazeným kondenzovaným mlékem vytvoří bohatou a krémovou alternativu k irskému alkoholickému nápoji kupovaném v obchodě.

Co budeme potřebovat

  1. 240 ml smetany ke šlehání
  2. 400 ml kondenzovaného mléka
  3. 3 lžíce čokoládového sirupu
  4. Lžička instantní kávy
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. 400 ml irské whisky

Postup

  1. Smetanu, slazené kondenzované mléko, instantní kávu, čokoládový sirup a vanilku přidáme do jedné misky
  2. Mixérem vše začneme na nízkou rychlost míchat
  3. Mixujeme přibližně 30 vteřin
  4. Poté přidáme námi zvolenou whisky (např. Jameson) a za stálého míchání při velmi nízké rychlosti, ještě několik vteřin mixujeme
  5. Doma vyrobený irský krém následně rozdělíme do čistých nebo sterilizovaných skleněných lahví a těsným uzávěrem
  6. Vložíme do lednice, kde je můžeme skladovat až po dobu 2 měsíců
  7. Před konzumací likér protřepeme

Jakou irskou whisky můžete použít? Tady je pár tipů:
Jameson
Tullamore Dew
Old Midleton
Powers Gold Label
Dead Rabbit Irish Whiskey

Domácí krémový likér s ledem uchovaný ve sklenicích.
Zdroj: bakeplaysmile.com

Baileys se slaným karamelem

Náš recept na domácí irský krém je lahodný, krémový alkoholický nápoj, jehož příprava zabere pouhých 5 minut, s pouhými 6 ingrediencemi! Je to perfektní doma vyrobený dárek pro rodinu a přátele.

Co budeme potřebovat

  1. 140 g cukru
  2. 100 g nesoleného másla
  3. 450 ml husté smetany ke šlehání
  4. 2 lžičky soli
  5. 300 ml mléka
  6. 65 ml alkoholu (s obsahem alkoholu min. 95%)

Postup

  1. Cukr dáme do pánve a na středním plameni ho necháme rozpustit
  2. Když se všechen cukr rozpustí, necháme jej zkaramelizovat, dokud nezíská velmi tmavě jantarovou barvu
  3. Sundáme ho z plotny
  4. Do teplého karamelu přidáme máslo a sůl
  5. Vše spolu dobře promícháme
  6. Přidáme 200 ml smetany a mícháme
  7. Pánev vrátíme na plotnu a začneme vařit
  8. Vaříme ho několik minut
  9. Ke karamelu přidáme zbylou smetanu, mléko a vaříme na mírnou teplotu, dokud se vše ve slaném karamelu zcela nerozpustí a nepromíchá
  10. Směs necháme vychladnout mimo plotnu, a poté ho zcela vychladíme v lednici
  11. Nakonec přidáme alkohol a dobře promícháme
  12. Likér uchováváme v lednici několik dní a před podáváním vychlazený nápoj dobře protřepeme
Irský krém se slaným karamelem podávaným na ledu.
Zdroj: themodernproper.com

Doma dělané Baileys ze Salka

Tato domácí verze irského krému Bailey’s je neuvěřitelně snadná na výrobu – dokonce jednodušší než jít do obchodu! Vše, co potřebujete, je jen mixér, 7 přísad a asi 5 minut na výrobu tohoto krémově čokoládového likéru.

Co budeme potřebovat

  1. 120 ml uvařené kávy nebo espressa (horké)
  2. 2 lžíce kakaa
  3. 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  4. 300 ml vodky
  5. 1 lžička vanilkového extraktu
  6. ½ lžičky mandlového extraktu
  7. 350 ml husté smetany ke šlehání

Postup

  1. Smícháme horkou kávu a kakaový prášek v malé misce a šleháme do hladka
  2. Přidáme kakaovou směs do mixéru společně se slazeným kondenzovaným mlékem, vodkou, vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem
  3. Vše rozmixujeme do hladké směsi
  4. Smetanu na šlehání vlijeme do kakaové směsi a mícháme na nejnižší rychlost, dokud se vše nezapracuje a nespojí
  5. Pozor, abychom směs nepřemixovali
  6. Vzniklý krém umístíme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do chladničky
  7. Před použitím nezapomeneme irský krém protřepat a promíchat

Když vynecháte alkohol a přidáte lžičku pomerančové kůry, ihned máte nealkoholické Baileys, které můžete podávat jako omáčku ke zmrzlině pro své malé ratolesti!

Krémové Baileys z kondenzovaného mléka ve zdobných skleněných lahvích.
Zdroj: foodiecrush.com

Irský krém bez kondenzovaného mléka

Tento domácí recept je opravdu jednoduchý a lahodný. Výsledkem je perfektní recept na domácí Baileys s perfektní na chutí a texturou!

Co budeme potřebovat

  1. 480 ml husté smetany ke šlehání
  2. Lžičku kakaa
  3. 250 ml irské whisky
  4. Lžička instantní kávy
  5. 180 g medu
  6. Lžičku vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci smícháme smetanu s instantní kávou, kakaovým práškem a vanilkou
  2. Smetanu si zahřejeme na střední teplotu
  3. Podle potřeby regulujeme teplotu, aby se smetana na této teplotě mohla zahřívat po dobu 20 minut za častého míchání, dokud se nezačne vařit
  4. Barva krému bude, díky kakau a kávě tmavnout
  5. Po 20 minutách zahřívání a vaření smetanu stáhněte z plotny
  6. Smetanu přecedíme přes jemné sítko
  7. Do scezené smetany vmícháme med
  8. Poté vmícháme irskou whisky
  9. Irský krém občas zamícháme, ale jinak krém necháme nezakrytý chladnout na kuchyňské lince
  10. Po vychladnutí Baileys přelijeme do uzavřené nádoby
  11. V ledničce irský krém uchováváme, dokud ho nebudete chtít konzumovat

Domácí irský krémový likér by měl být spotřebován do 2 měsíců. Pokud ho do té doby nepoužijete, doporučujeme ho zmrazit a vyrobit si chutnou domácí zmrzlinu. Takhle vydrží o něco déle a vy si tento recept na domácí Baileys můžete o něco déle vychutnat!

Irský likér bez salka z kokosového mléka a medu.
Zdroj: thecookierookie.com

Nemléčné Baileys

Výroba domácího kondenzovaného mléka je velmi jednoduchá, takže se prosím nebojte a pusťte se do výroby vlastního salka pomocí tohoto jednoduchého receptu a postupu se dvěmi ingrediencemi.

Co budeme potřebovat

  1. 400 ml kokosového mléka
  2. 250 ml whisky
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 250 ml sójového mléka
  5. 250 ml sójové smetany
  6. 2 lžíce čokoládového sirupu
  7. Lžíce vanilkového extraktu
  8. Lžíce instantní kávy

Postup

  1. Pro výrobu domácího kondenzovaného mléka, kokosové mléko v konzervě vlijeme do velkého hrnce
  2. Přidáme 200 g moučkového cukru a mícháme, aby se vše spojilo
  3. Zapneme si plotnu na nejvyšší teplotu a míchejte, dokud se všechny kokosové hrudky nerozpustí
  4. Poté směs necháme 20 minut vařit
  5. Občas promícháme, dokud se tekutina nezredukuje
  6. Po 20 minutách sundáme hrnec z plotny a přelijeme jeho obsah do čisté misky a postavíme jí na chladnější místo, aby kondenzované mléko vychladlo
  7. Na výrobu irského krému si v malé misce smícháme čokoládu, vanilkovou esenci a instantní kávu, trochu teplé vody a míchejte, dokud se káva nerozpustí
  8. Poté tuto směs přidáme a zbývající přísady do mixéru
  9. Do mixéru přidáme vychlazené kondenzované „mléko“ a opět vše promícháme
  10. Irský likér nalijeme do nádoby o objemu 1 l
  11. Domácí Baileys vložíme do lednice a vychladlý irský krém můžeme podávat na ledu
Domácí irský krém bez mléka, ze sójového a kokosového mléka.
Zdroj: juliebruun.com

Tento recept je ideální pro vegany, kteří se záměrně vyhýbají živočišným produktům. tento recept na Baileys neobsahuje mléko, ale jeho rostlinnou náhražku v podobě sójového a kokosového mléka.

Pro tento recept na domácí Baileys se využívá irská whisky. Je důležité tento postup dodržet a nesáhnout po jiném typu. Je to z důvodu, že se jednotlivé typy whisky liší nejen ve své výrobě, ale i ingrediencí, které obsahují, tím pádem se liší i ve své chuti.

Níže si můžete přečíst jednotlivé rozdíly mezi různými typy whisky, které se vyrábí:

  • Skotská whisky – musí být vyrobena na území Skotska ve skotské palírně. Je vyráběná z vody a sladového ječmene. Dále je fermentována, přičemž můžou být přidány další druhy obilných zrn. Pro destilaci se používá tekutina, která má méně než 94,8 % alkoholu. Zraje po dobu nejméně 3 let v dubových sudech. Skotská whisky musí mít minimálně 40 % alkoholu.
  • Irská whisky – je vždy vyrobena v Irsku. Procesem destilace prochází třikrát. Obilí se namáčí v pramenité vodě. V irské whisky by neměla být patrná pachuť rašeliny. Je skladována v dubových sudech po dobu 3 let.
  • Americká whisky – se nejčastěji destiluje z kukuřice. Dalším známým destilátem je Bourbon, čož je druh whisky, který se také destiluje z kukuřice, přičemž množství jejího obsahu musí být minimálně 51 %. Uchovává se v dubových sudech, které mu dodávají dřevitou chuť.
  • Kanadská whisky – se vyrábí z více druhů obilovin. Základní destilovaná whisky obsahuje více než 50 % kukuřice a poté další druhy obilí. Kanadská whisky zraje nejméně 4 roky a musí být vypálena na kanadském území.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X