Burito aneb mexická plněná tortilla, která vás nenechá hladovými

Pšeničná tortilla naplněná k prasknutí! Tak to přesně jsou tyto recepty na tradiční mexické burrito, které musíte ochutnat!

Vychutnejte si chuť krémových fazolí, avokádového guacamole a pálivé salsy v jedné rolce!

Uvařte si tuto pochoutku, kterou můžete i jednoduše skladovat v mrazáku, pro vaše další mexické mlsání!

Tradiční zapečené mexické burrito

Toto je skutečně nejjednodušší recept na plněnou mexickou tortillu, kterou si můžete doma uvařit! Tuto pochoutku si můžete i lehce zamrazit a schovat si jí tak na dny kdy vás přepadne chuť na tradiční domácí mexickou kuchyni.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g libového mletého hovězího masa
  2. Balíček mexické kořenící směsi
  3. 300 g černých fazolí (scezených a propláchnutých)
  4. 200 g kukuřice
  5. 750 g vařené rýže
  6. 6 velkých tortill
  7. 300 g strouhaného čedaru

Na oblohu

  1. Najemno nakrájená červená cibule
  2. Salát
  3. Nakrájená rajčata
  4. Salsa
  5. Zakysaná smetana
  6. Čerstvý koriandr
  7. Avokádo
  8. Guacamole

Postup

  1. Troubu předehřejme na 180 stupňů
  2. Pekáč vymažeme olejem nebo ho vystříkáme olejem ve spreji a odložíme ho stranou
  3. Hovězí maso smícháme s mexickou kořenící směsí
  4. Na rozpálené pánvi ho poté osmažíme a dáme stranou vychladnout
  5. Pro přípravu 1 burrita rozložíme 50 g fazolí doprostřed tortilly, navrch dáme 50 g rýže, hovězí maso, 2 lžíce kukuřice a 50 g nastrouhaného sýra
  6. Protilehlé strany tortilly přeložíme a poté balíme ve stylu burrita
  7. Zabalené burrito umístíme „švem“ dolů do připraveného vymazaného pekáče
  8. Tento postup opakujeme, dokud není pekáč zcela zaplněn
  9. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut
  10. Poté pekáč z trouby vyndáme a plněné tortilly necháme lehce vychladnout
  11. Poté servírujeme na talíři s domácím guacamole nebo salsou

Jestli si nevíte rady se zabalením burrita podívejte se nakonec tohoto článku a nechte si poradit v instruktážním videu.

Tradiční mexický pokrm s fazolemi, rýží, kukuřicí a masem.
Zdroj: completelydelicious.com

Burrito s mletým hovězím masem

Recept na plněnou tortillu, kterou si můžete bez větších problémů vyrobit každý den. Tato mexická pochoutka je, plněná lahodným kořeněným hovězím masem, rýží a dalšími náplněmi dle vašeho výběru. Náplň z hovězího masa je obzvláště výborná, protože je vyrobena z domácího mexického koření, které je mnohem lepší než kupovaná směs!

Co budeme potřebovat

Na koření

  1. Lžička cibulového koření
  2. Sušené oregano
  3. Sůl
  4. 2 lžičky mletého kmínu
  5. Lžička papriky
  6. Lžička černého pepře

Na hovězí maso

  1. ½ lžíce olivového oleje
  2. 2 stroužky česneku
  3. ½ cibule (nakrájená najemno)
  4. 500 g hovězího mletého masa
  5. 2 lžíce rajčatového protlaku
  6. 3 lžíce vody

Na burrita

  1. 6 – 8 velkých tortill
  2. 750 g vařené rýže
  3. 500 g ledového salátu nebo zelí (nakrájené najemno)
  4. 250 g kukuřice
  5. 250 g černých fazolí
  6. 3 rajčata (zbavená semínek a nakrájená na kostičky)
  7. ½ červené cibule (nakrájené nadrobno)
  8. Jemně nasekaný koriandr
  9. 150 g strouhaného sýra

Postup

  1. Olej rozpálíme na pánvi na vysokou teplotu
  2. Přidáme česnek a cibuli
  3. Smažíme asi 2 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne
  4. Přidáme mleté hovězí maso a pokračujeme ve smažení
  5. Opékáme, dokud nezhnědne
  6. Přidáme veškeré sypké koření a vaříme další minutu
  7. Poté přidáme rajčatový protlak a vodu
  8. Pokračujeme ve vaření další 3 minuty, dokud se voda z větší části neodpaří
  9. Hovězí maso, ale musí zůstat šťavnaté a nevysušené
  10. Vypneme plotnu a maso necháme 10 minut vychladnout
  11. Tortillu si položíme na pracovní plochu a začneme jí plnit
  12. Do středu tortilly přidáme 50 g rýže, na ní dáme 50 g hovězí maso, pak trochu ledového salátu, kukuřice, černých fazolí, rajčete, vše posypeme červenou cibulí, koriandrem a sýrem
  13. Spodní část tortilly překlopíme přes náplň, tak abychom jí zakryli, a poté přeložíme okraje tortilly
  14. Pevně ​​tortillu srolujeme a poté zabalte do alobalu
  15. Burrito můžeme podávat již takto připravené nebo ho uchovat pro pozdější konzumaci v tom případě ho bude nutné ohřát
  16. Pro ohřátí ho osmažíme na pánvi bez oleje zabalené v alobalu na středně vysoké teplotě po dobu několika minut z každé strany, aby byla zvenčí mírně křupavá a prohřátá.
  17. Nebo ho lze v alobalu ohřát při 180 stupních v troubě po dobu 20 minut

Burrito se nejlépe podává s něčím k namáčení – zakysaná smetana (nebo jogurt) a nějaká chilli omáčka jsou moje nejoblíbenější. Podívejte se na konec článku a vyrobte si například domácí guacamole nebo salsu, kterou můžete už tak lahodný recept na burrito ještě vylepšit!

Mexická plněná pšeničná tortilla naplněná k prasknutí rýží, masem a sýrem.
Zdroj: pinchofyum.com

Vegetariánské burrito

Tento recept na vegetariánskou plněnou tortillu je plný chutí. Jednoduchá tortilla je plněná černými fazolemi, zeleninou ve stylu fajita, jako jsou papriky a houby, smetanovým guacamole, čerstvým pico de gallo a zakysanou smetanou. MŇAM!

Na vegetariánskou náplň

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 4 malé stroužky česneku
  3. ½ nakrájené cibule
  4. ½ nakrájené papriky
  5. 300 g nasekaných žampionů
  6. ½ lžičky mletého kmínu
  7. ½ lžičky sušeného oregana
  8. Lžička uzené papriky nebo sladké papriky
  9. Lžička sójové omáčky
  10. Sůl
  11. Cukr
  12. ¼ lžičky černého pepře
  13. Lžička červeného vinného octa (nebo bílého octa/jablečného octa)
  14. Lžíce nasekané petrželky

Na Pico De Gallo (rajčatová salsa)

  1. 120 g jemně nakrájených rajčat
  2. ½ lžičky nakrájené jalapeño
  3. 125 g jemně nakrájené cibule
  4. 2 malé stroužky česneku
  5. Nasekaný koriandr
  6. Lžička citronové šťávy
  7. Lžička extra panenského olivového oleje
  8. Sůl

Na guacamole

  1. Avokádo

Další přísady

  • 8 tortill
  • 250 g černých fazolí (opláchnutých a okapaných)
  • 100 g zakysané smetany

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej
  2. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou cibuli
  3. Česnek i cibuli začneme restovat, dokud cibule nezměkne
  4. Přidáme nakrájenou papriku
  5. Papriku společně s cibulí a česnekem restujeme další 2 minuty při střední teplotě
  6. Přidáme nakrájené žampiony
  7. Vše společně smícháme a pokračujeme v restování
  8. Restujeme, dokud se veškerá tekutina ze směsi
  9. Postupně začneme přidávat koření – kmín, uzenou papriku, sůl podle chuti, sušené oregano, cukr a sójovou omáčku
  10. Po přidání veškerého koření, směs promícháme a pokračujeme v restování další 2 minuty
  11. Přidáme lžičku vinného octa
  12. Pánev přikryjeme a směs dusíme asi minutu
  13. Přidáme polévkovou lžíci nakrájené petrželky
  14. Promícháme a plotnu vypneme
  15. Pánev se směsí dáme stranou, aby lehce vychladla, než s ní začneme plnit burrita
  16. Na rajčatovou salsu si do nádoby přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku jalapeño, nadrobno nakrájená rajčata, lístky čerstvého koriandru a nasekaný česnek
  17. Přidáme citronovou šťávu a extra panenský olivový olej
  18. Podle potřeby také přidáme sůl
  19. Vše spolu promícháme a dáme stranou
  20. Na guacamole si do nové misky přidáme avokádo nakrájené kostičky
  21. Přidáme 3 lžíce připravené rajčatové salsy a promícháme
  22. V případě potřeby přidáme více soli nebo citronové šťávy, můžeme přidat i trochu černého pepře
  23. Na sestavení burrita si nejdříve rozpálíme pánev na střední teplotu
  24. Když se pánev zahřeje, vložíme do pánve tortillu a z každé strany jí opékáme asi 2 minuty
  25. Opečenou tortillu stáhneme z pánve a začneme jí plnit
  26. Pro velké tortilly přidávejte 1-3 lžíce z každé přísady na náplň, pro malé tortilly 1,5-2 lžíce z každé přísady na náplň
  27. Nejprve do středu tortilly přidáme černé fazole
  28. Poté na fazole položíme 1 až 2 lžíce nádivky z hub a papriky
  29. Navrch přidáme 1 až 2 polévkové lžíce guacamole.
  30. Nakonec přidáme 1 až 2 polévkové lžíce pico de gallo, naší rajčatové salsy
  31. Polévkovou lžící zakysané smetany do středu mexické tortilly završíme plnění vegetariánského burrita
  32. Pro zabalení nejprve přeložíme levou stranu, poté přeložíme pravou stranu přes levou, nakonec přeložíme zbylé strany tortilly
  33. Spodní ¾ burrita zabalíme do alobalu, aby zůstalo pevně zabalené
  34. Ihned podáváme
Vegetariánská mexická tortilla plná křupavé zeleniny, fazolí a rýže.
Zdroj: dishingouthealth.com

Burrito s kuřecím masem

Tento recept na mexickou tortillu s kuřecím masem je klasika, která se podává jak v Mexiku, tak v Texasu. Je to navíc skvělý způsob jak spotřebovat zbytky rýže, či kuřecího masa.

Co budeme potřebovat

  1. 4 kuřecí stehna bez kůže
  2. Lžíce sladké papriky
  3. ½ lžičky mletého kmínu
  4. Olivový olej
  5. 2 stroužky česneku
  6. Svazek čerstvého koriandru
  7. 400 g černých fazolí (z konzervy)
  8. 200 g bílé nebo hnědé rýže
  9. Limetku
  10. 4 rajčata
  11. 4 jarní cibulky
  12. Malý ledový salát
  13. 4 velké tortilly
  14. 80 g zralého čedaru
  15. 4 lžíce řeckého jogurtu

Postup

  1. Pánev si předehřejeme na vysokou teplotu
  2. Mezitím si kuřecí stehna naklepeme na tenké plátky
  3. Ty posléze umístíme do mísy
  4. Posypeme je paprikou, kmínem a zalijeme je trochou oleje a dochutíme solí a mletým černým pepřem
  5. Dobře promícháme, aby se kuřecí maso dobře obalilo
  6. Poté kuře začneme pomalu skládat na rozpálenou pánev
  7. Smažíme přibližně 10 minut, dokud nezhnědne a nepropeče se
  8. Poté ho sundáme z pánve a necháme vychladnout
  9. Mezitím si oloupeme a nakrájíme najemno česnek
  10. Listy koriandru otrháme a dáme stranou, stonky pak najemno nakrájíme
  11. Ve velké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje
  12. Přidáme česnek a stonky koriandru, smažíme asi minutu
  13. Fazole si scedíme, propláchneme a přidáme je do pánve k česneku a koriandru
  14. Pokračujeme ve smažení
  15. Přidáme rýži a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut, dokud rýže nebude křupavá a horká
  16. Do pánve přidáme nastrouhanou kůru z limetky, nasekané lístky koriandru a vše společně důkladně promícháme
  17. Pánev sundáme z plotny a necháme směs odpočinout
  18. Vymačkáme si šťávu z limetky a k ni přidáme nahrubo nakrájená rajčata, najemno jarní cibulku
  19. Dobře promícháme a okořeníme podle chuti
  20. Ledový salát i vychladlé kuře si najemno nakrájíme
  21. Tortillu si na 1 minutu položíme na pánev, aby změkla, a poté ji položíme na pracovní plochu
  22. Doprostřed dáme lžící smažené rýže a fazolí, navrch přidejte lžíci rajčat s jarní cibulkou, hrst hlávkového salátu a nakrájené kuřecí stehno
  23. Dále přidáme nastrouhaný sýr a lžíci jogurtu
  24. Burrito pevně zabalíme a ihned podáváme
Lahodné burrito s kuřecím masem, krémovým avokádem a zakysanou smetanou.
Zdroj: closetcooking.com

Mexická tortilla s mletým vepřovým masem

Jednoduchý recept na pravé mexické burrito, které nemá chybu. Chutě jsou tak vyvážené, že vám jedna plněná mexická placka nebude stačit.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g mletého vepřového masa
  2. Cibule
  3. 2 rajčata
  4. Červená paprika
  5. Zelená paprika
  6. 2 červené chilli papričky
  7. 3 stroužky česneku
  8. Čerstvý koriandr
  9. Strouhaný sýr čedar
  10. 50 g kukuřice
  11. Plechovka chilli fazolí
  12. Sklenice burrito omáčky Poco Loco
  13. 8 tortill

Postup

  1. Cibuli, chilli papričky a česnek si nadrobno nakrájíme
  2. Papriky nakrájíme na menší kostičky
  3. Vše poté vhodíme na pánev a začneme dusit
  4. Vepřové maso si usmažíme na rozpálené pánvi do zlatova
  5. K masu poté přidáme burrito omáčku a nadrobno nakrájená rajčata
  6. Pánev poté přikryjeme a necháme 20 minut vařit
  7. K masu přidáme scezené fazole a kukuřici
  8. Promícháme a přivedeme k varu
  9. Přidáme dušenou zeleninu a vše společně promícháme, aby se ingredience propojily
  10. Koriandr si nahrubo nasekáme a přimícháme ho k masu
  11. Tortilly začneme plnit
  12. Do středu tortilly přidáme několik lžic (na velkou tortillu 3-4 lžíce) masovo-zeleninové náplně
  13. Tu posypeme nastrouhaným sýrem
  14. Burrito zabalíme a můžeme ihned servírovat se zakysanou smetanou a jalapeños

Mleté maso se dá připravit na XY různých způsobů. Vyzkoušejte ho například v receptu na boloňské špagety nebo v tradičních italských lasagních, které nemají chybu!

Lahodná pšeničná tortilla s vepřovým mase, rýží, kukuřicí a strouhaným sýrem.
Zdroj: theseasonedmom.com

Mexická tortilla se steakem a fazolemi

V tomto receptu na burrito použijeme místo mletého hovězího masa, hovězí steak, který je marinován v lahodné směsi pomerančové a limetkové šťávy, česneku, koriandru, kmínu a chilli prášku. Recept je o něco obsáhlejší, ale je to jen z důvodu, že nepoužíváme plechovky a konzervy. Vše je děláno od základu z poctivých čerstvých surovin.

Co budeme potřebovat

Na Carne Asada (grilované hovězí maso)

  1. 120 ml čerstvé pomerančové šťávy
  2. 40 g jemně nasekaných lístků koriandru
  3. 4 střední stroužky česneku (nasekané)
  4. 2 lžíce limetkové šťávy
  5. Lžíce panenského olivového oleje
  6. 2 lžičky mletého kmínu
  7. 2 lžičky sušeného oregana
  8. 2 lžičky chilli prášku
  9. Lžička soli
  10. 700 g hovězího steaku (očištěného a nakrájeného na plátky)

Na fazole

  1. 50 ml extra panenského olivového oleje
  2. 180 g cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 3 střední stroužky česneku (nasekané)
  4. 2 lžičky mletého
  5. 2 sušené bobkové listy
  6. 400 g suchých černých fazolí
  7. 1,5 l domácího kuřecího vývaru
  8. Sůl

Na rýži

  1. 30 ml oleje
  2. 250 g dlouhozrnné rýže
  3. 180 g cibule (nakrájená na jemné kostičky)
  4. 3 střední stroužky česneku (nasekané)
  5. 2 lžíce rajčatového protlaku
  6. 550 ml kuřecího vývaru
  7. Lžička soli

Na sestavení burritos

  1. Olej
  2. 6 tortill
  3. 450 g strouhaného sýra
  4. Zakysanou smetanu
  5. Avokádo (nakrájené na plátky)
  6. Salsu

Postup

  1. Na marinádu si v uzavíratelném pytlíku smícháme pomerančový džus, koriandr, česnek, limetkovou šťávu, olivový olej, kmín, oregano, chilli prášek a sůl
  2. Pytlík uzavřeme a lehce s ním zatřepeme, aby se ingredience důkladně spojily
  3. Do sáčku přidáme nakrájené kousky hovězího steaku
  4. Poté sáček znovu uzavřeme a vytlačíme přebytečný vzduch
  5. Maso v lednici marinujeme alespoň 3 až 8 hodin
  6. Mezitím si připravíme fazole
  7. Ve středním hrnci si zahřejeme olivový olej na středně vysokou teplotu
  8. Přidáme cibuli a vaříme
  9. Promícháváme, aby cibule změkla a zhnědla
  10. Poté vmícháme česnek, kmín a bobkové listy a začneme vařit, dokud se koření nerozvoní, asi 30 sekund
  11. Přidáme fazole, kuřecí vývar a velkou špetku soli
  12. Směs přivedeme k varu
  13. Poté teplotu snížíme na minimum, přikryjeme a vaříme, dokud fazole nezměknou, přibližně asi 2 – 3 hodiny
  14. V průběhu vaření přidáváme vodu, aby fazole zůstaly ponořené
  15. Sundáme pokličku a za občasného míchání pokračujeme dalších 45 minut ve vaření, dokud nejsou fazole velmi měkké až krémové
  16. Jakmile fazole zcela změknou, nechte tekutinu zredukovat, aby vnikla hustá, krémová omáčka
  17. Ochutnáme a v případě potřeby dochutíme solí
  18. Bobkové listy vyhodíme, fazolovou náplň sundáme z plotny a necháme jí zakrytou, dokud nezačneme s plněním
  19. Na rýži si v hrnci na vysokou teplotu zahřejeme olivový olej
  20. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a začneme za stálého míchání vařit, dokud lehce neopeče
  21. Vmícháme cibuli, česnek a za stálého míchání vaříme, dokud cibule nezačne měknout a lehce hnědnout
  22. Přidáme rajčatový protlak a vaříme další minutu
  23. Přidáme kuřecí vývar a směs přivedeme k varu
  24. Když se směs začne vařit, snížíme teplotu, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme dalších 15 minut
  25. Hrnec odstraníme z plotny a přikrytý ho necháme dalších 10 minut odpočívat
  26. Z hrnce sundáme pokličku a rýži jemně načechráme vidličkou
  27. Podle potřeby jí znovu přikryjeme a udržujeme v teple, dokud nebude připravena k použití
  28. Steak vyndáme z marinády a osušíme ho
  29. Rozpálíme si pánev na vysokou teplotu a marinovaný steak na ní vhodíme a rychle ho opečeme
  30. Propečený steak sundáme z pánve a necháme ho 10 minut odpočívat, než s ním začneme plnit burrito
  31. Na suché nepřilnavé pánvi si na střední teplotu ohřejeme tortillu
  32. Tortillu sundáme z pánve a posypeme jí sýrem
  33. Do středu přidáme rovnoměrnou vrstvu rýže
  34. Na rýži nandáme fazole, poté další sýr, poté hovězí maso, zakysanou smetanu, salsu, plátky avokáda
  35. Boční strany tortilly přeložíme přes náplň
  36. Poté srolujeme spodní část tortilly přes náplň
  37. Při rolování pevně držíme boční strany
  38. Burrite ještě zabalíme do alobalu, aby lépe drželo pohromadě  
  39. Ihned podáváme
Mexická tortilla plněná rýží steakovým masem a avokádem.
Zdroj: everybody-loves-to-eat.tumblr.com

Domácí guacamole

Toto je nejlepší recept na náplň z avokáda. Jeho výroba se super snadná a používají se jen čerstvé suroviny. Potřebujete jen avokádo, cibuli, rajčata, koriandr, papričku jalapeňo, limetkovou šťávu, česnek a sůl.

Co budeme potřebovat

  1. 3 zralá avokáda
  2. ½ malé cibule (nakrájené nadrobno)
  3. 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
  4. Najemno nasekaný koriandr
  5. Paprička jalapeňo (nadrobno nakrájená)
  6. 2 stroužky česneku (nasekané)
  7. Štáva z limetky
  8. ½ lžičky soli

Postup

  1. Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku a vydlabeme ho do mixovací nádoby
  2. Rozmačkáme ho vidličkou
  3. Přidáme zbývající přísady a promícháme
  4. Otestujeme jeho chuť a v případě potřeby přidejte ještě špetku soli nebo limetkové šťávy
Domácí avokádové guacamole s rajčaty, cibulí alimetou.

Domácí salsa

Tato domácí pico de gallo omáčka se dá použít na mnoho způsobů! Skvěle se podává s tortillovými chipsy nebo jako zálivka na vaše oblíbené mexické jídlo, jako jsou tacos, taquitos a především burritos.

Co budeme potřebovat

  1. Plechovku nakrájených rajčat
  2. Stroužek česneku, nasekaný nahrubo
  3. ½ malé cibule
  4. Hrst lístků koriandru
  5. Papričku jalapeño (nahrubo nakrájená)
  6. Lžíce limetkové šťávy
  7. ½ lžičky soli

Postup

  1. Z plechovky z rajčaty odstraníme asi polovinu její šťávy, kterou dále nebudeme potřebovat
  2. V kuchyňském robotu si nasekáme česnek
  3. Přidáme rajčata a všechnu zbývající šťávu z plechovky s rajčaty
  4. Přidáme cibuli, koriandr, jalapeňo, limetkovou šťávu a sůl
  5. Směs v kuchyňském robotu zpracujeme, dokud nebude téměř hladká a nezůstanou v ní žádné velké kousky rajčat nebo cibule
  6. Podle chuti dochuťte limetkovou šťávou a případně solí
Domácí salsa z rajčat, jalapeno a limety.
Zdroj: thecozycook.com

Jak zabalit burrito

Jak jsme avizovali již na začátku, jestli si nevíte rady jak burrito správně zabalit, podívejte se na toto instruktážní video a nesáhnete vedle.

Zdroj: Thrilliist

Mexická kuchyně je známá pro svojí schopnost zkombinovat tradici a modernu. Její počátku sahají až do období předkolumbovského.

Tradiční přísady se používají již z období Mayů, kteří jako první domestikovali kukuřici.

Další obyvatelé jižní a střední Ameriky posléze přinášejí další ingredience, které známe až dodnes. A to například fazole, tykev, amarant, chia, avokádo, rajčata, kakao, vanilku, agáve, krůtu, spirulinu, sladké brambory, kaktusy a chilli papričky.

Po dobytí Aztécké říše Španěly, byla mexická kuchyně doplněna o suroviny jako je maso z domácích zvířat (hovězí, vepřové, kuřecí a kozí), mléčné výrobky (zejména sýry a mléko), rýže, cukr, olivový olej a různé druhy ovoce a zeleniny.

Španělé také rozšířili repertoár stylů, kterými se doposud zde vařilo. Španělský vliv v mexické kuchyni je také patrný v jejích sladkých pokrmech jako jsou: alfajores (kokosové sušenky), alfeniques (cukrovinka ze třtinového cukru), borrachitos (barevné želé bonbony) a churros (sladkost podlouhlého tvaru z těsta na koblihy – vyrobte si tuto mexickou sladkost i doma s naším receptem).

O tom jak významná tradiční mexická kuchyně je ve světě, svědčí i její zapsání v roce 2010 na Reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X