Vepřová kolena a nožičky očistíme, omyjeme a vykostíme
Čisté je vložíme do velkého hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše úplně ponořeno
Vodu osolíme, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a pomalu vaříme
Doměkka uvařené maso vyndáme a necháme vychladnout
Nohy obereme, kůži a maso z kolen pokrájíme na malé kousky
Do procezeného vývaru přidáme pokrájené maso, kůži a na kolečka pokrájenou mrkev, okurky, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme ocet a vše dobře promícháme
Plníme do vhodných nádob, necháme ztuhnout a před podáváním odstraníme z povrchu tuk
Pozn: Kolena i nožičky můžeme vařit i s kostí a vykostit až po uvaření
Je však vhodné je před vařením naseknout, lépe se provaří