Domácí huspenina

Domácí huspenina
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 vepřová kolena
  • 3 vepřové nohy
  • 6 sterilovaných okurek
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 3 lžíce octa
  • sůl.

Postup receptu

  1. Vepřová kolena a nožičky očistíme, omyjeme a vykostíme
  2. Čisté je vložíme do velkého hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše úplně ponořeno
  3. Vodu osolíme, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a pomalu vaříme
  4. Doměkka uvařené maso vyndáme a necháme vychladnout
  5. Nohy obereme, kůži a maso z kolen pokrájíme na malé kousky
  6. Do procezeného vývaru přidáme pokrájené maso, kůži a na kolečka pokrájenou mrkev, okurky, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme ocet a vše dobře promícháme
  7. Plníme do vhodných nádob, necháme ztuhnout a před podáváním odstraníme z povrchu tuk
  8. Pozn: Kolena i nožičky můžeme vařit i s kostí a vykostit až po uvaření
  9. Je však vhodné je před vařením naseknout, lépe se provaří

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X