Jak na domácí lečo: 3 nejlepší recepty

Lečo je velmi oblíbenou pochoutkou, připravenou z podušených paprik a rajčat. Při domácí přípravě můžeme jeho příjemnou chuť zvýraznit dalšími ingrediencemi.

Do leča bezpodmínečně patří i cibule, kterou skvěle doplní menší či větší množství prolisovaného česneku.

My pro vás máme 3 rychlé a jednoduché recepty na to, jak si lečo připravit v pohodlí domova.

Domácí lečo s vejcem

Vejce je výborným společníkem v kuchyni a ve spojení s lečem je opravdu k nezaplacení! Vyzkoušejte si náš recept na domácí lečo s vejcem.

INGREDIENCE:

  • 1 kg rajčat
  • 4 papriky
  • 2 klobásy
  • 2 cibule
  • 6 vajec
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá paprika

POSTUP:

  1. Veškerou zeleninu společně s cibulí nakrájíme na kostky.
  2. Nejprve si osmahneme cibulku s klobásou a potom přidáváme zeleninu. Podusíme.
  3. Poté osolíme, opepříme a přidáme trošku papriky mleté.
  4. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce, za stálého míchání povaříme a poté můžeme podávat.

Domácí lečo s vejcem

Vynikající přílohou k leču jsou brambory. Vhodné je ale i pečivo, například čerstvě opečený toust.

Lečo s klobásou

Pro milovníky uzenin a ostrých chutí přinášíme recept na lečo s klobásou.

Ingredience:

  • 4 větší papriky (mohou být i patisony)
  • 2 cibule
  • 1 ostřejší klobása
  • 6 velkých rajčat
  • 2 lžíce tuku
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Pažitka nebo petrželka

POSTUP:

  1. Papriky nakrájíme na kostky (v případě použití patison nejprve oloupeme).
  2. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme papriky a dusíme, než jsou papriky poloměkké. Pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a rajčata.
  3. Osolíme a opepříme. Celou směs podusíme tak, aby šťáva z rajčat alespoň částečně vysmahla.
  4. Vmícháme vejce a necháme je ztuhnout. Při podávání sypeme pažitku nebo petrželku

Lečo s klobásou

Domácí lečo s česnekem

Pokud jste příznivci česneku, recept na domácí lečo s česnekem je přímo pro vás. Vyzkoušejte ho.

INGREDIENCE:

  • 2 kg paprik
  • 1 kg rajčat
  • 5 cibulí
  • Palička česneku
  • 5 lžic oleje

POSTUP:

  1. Do hrnce dáme olej, cibuli nakrájenou najemno, prolisovaný česnek a krátce podusíme.
  2. Přidáme papriku a rajčata, nakrájená na kousky.
  3. Podusíme. Směsí naplníme sklenice a zavíčkujeme.
  4. Sterilujeme 20 minut při 85°C.

Domácí lečo ve sklenicíchzdroj: radynadzlato.cz

Lečo je i přínosem pro naše zdraví, obsahuje totiž velké množství paprik a rajčat, která patří mezi nejzdravější ingredience vůbec.

Pokud vás zajímají účinky i jiných potravin či bylin zajímá, více se dozvíte na stránce: www.bylinkyprovsechny.cz. Skvělou a rychlou pochoutkou jsou i plněná rajčata!

Další recepty na nakládanou zeleninu najdete, stejně jako jiné recepty, na našem webu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.