Domácí meruňková přesnídávka

Domácí meruňková přesnídávka
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 kg meruňek
  • cukr podle chuti nebo také vůbec
  • půl sáčku vanilkového cukru
  • půl litru vody na zalití meruńek.

Postup receptu

  1. Nejprve odpeckujeme meruňky a nakrájíme na měsíčky nebo na kostičky jak chceme
  2. Dáme vše do velkého hrnce a zalijeme půl litrem vody a vaříme dokud se nám to nerozvaří, přidáme cukr dle libosti a vanilkový půl sáčkuu a ještě tak 3 minuty mícháme na mírném ohni
  3. Potom vezmeme ponorný mixér a vše ještě pořádně rozmixujeme na kaši
  4. Naléváme do předem vyčištěných skleniček a ještě vaříme uzavřené na 1 hodinu ve vodě plně ponořené na 100°C
  5. Pak už jen necháme vychladnout a uschováváme na tmavším místě, nejlépe ve spíži
Komentáře
  1. Tak toto prece neni vubec presnidavka, nezlobte se.Ta se musi prepasirovat, aby mela hladkou konzistenci a taky pro spravnou hustotu svarit jeste s pudinkem. A i pouziti cukru je nezbytne pro,,ostrou“ chut merunek. Zdravi Medulienka

    1. Škrob do přesnídávky?To si můžu koupit v obchodě,tam je taky spoustu kravín navíc.Když meruňková,tak meruňková.Tento recept se mi moc líbí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X