Recepty na domácí křupavé preclíky jako z pekárny. Naučte se s námi jak je udělat

Pečivo je prostě základ, ale málokdy najdete dobrý recept na domácí preclíky.

Už nemusíte hledat dále s námi se naučíte, jak si je vyrobit snadno a rychle!

Křupněte si s námi.

Jednoduché domácí preclíky se solí

Jedná se o jeden z nejjednodušších způsobů přípravy. Měkké preclíkové těsto musí před tvarováním odpočívat pouze 10 minut.

Co budeme potřebovat

  • 360 ml vlažné vody
  • 7 g instantního nebo aktivního sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla (rozpuštěného a mírně vychladlého)
  • 470-500 g hladké mouky
  • hrubá mořská sůl na posypání

Koupel z jedlé sody

  • 120 g jedlé sody
  • 2 200 ml vody

Postup

  • Do teplé vody rozšleháme droždí. Nechte 1 minutu odpočinout.
  • Všlehejte sůl, hnědý cukr a rozpuštěné máslo.
  • Pomalu přidejte mouku. Míchejte, dokud těsto nezhoustne a nepřestane lepit. Do těsta píchněte prstem – pokud se vrátí zpět, je připraveno k hnětení.
  • Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto hněteme 3 minuty a vytvarujeme kouli.
  • Lehce přikryjte utěrkou a nechte 10 minut odpočívat.
  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou.
  • Nakrájejte těsto na 40 g kuličky.
  • Těsto rozválejte, aby vznikl provaz.
  • Vytvořte z těsta kruh tak, že oba konce v horní části kruhu spojíte. Zatočte konce k sobě. Zakroucené konce dejte zpět dolů k sobě a zatlačte je dolů, abyste vytvořili tvar preclíku. Jak na to se dozvíte ve videu pod receptem.
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu jedlou sodu a vodu.
  • Vhoďte 1–2 preclíky do vroucí vody na 20–30 sekund.
  • Každý preclík posypte hrubou mořskou solí. Opakujte se zbývajícími preclíky.
  • Nakonec po koupeli preclíky pečte 12–15 minut dozlatova.
  • Vyndejte z trouby a podávejte teplé například se sýrovou omáčkou.
  • Chcete-li je znovu zahřát, vložte je na několik sekund do mikrovlnné trouby nebo pečte při teplotě 180 °C po dobu 5 minut.
Zlatavé preclíky upečené v roubě se solí.
Zdroj: aberdeenskitchen.com
How to Shape Bavarian-Style Soft Pretzels
Zdroj: FineCookingJak jednoduše zamotat preclík – začátek videa od 1 minuty.

Domácí preclíky v čokoládě

Tyto preclíky jsou ochucené hořkou a bílou čokoládou a ozdobené posypem. Super snadná dobrota, která je ideální pro každou příležitost. Jednodušší recept na sladké doma vyrobené preclíky nenajdete!

Co budeme potřebovat

  • 50 malých preclíků
  • 340 g čokoládových lupínků (bílé, tmavé)
  • 120 g barevného posypu
  • 1 lžíce tuku

Postup

  • Vložte čokoládu do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přidejte tuk.
  • Zahřívejte v mikrovlnné troubě, dokud se čokoláda nerozpustí. Míchejte do hladka.
  • Pokud namáčíte preclíky, použijte vidličku k potažení každého preclíku v čokoládě, a poté poklepáním vidličkou o stěnu misky odstraňte přebytečnou čokoládu.
  • Pomocí párátka položte, každý preclík z vidličky na papír, a poté každý preclík posypte posypem.
  • Necháme preclíky uležet do sucha.

Jak sladké tak slané preclíky jsou skvělým způsobem, jak oživit každé letní pohoštění a grilovačku. Servírujte i svěží letní limonády bez kalorií! Chutnají opravdu skvěle!
Anebo si můžete připravit svěží čerstvé šťávy díky nejkvalitnějším odšťavňovačům, které jsme pro vás zrecenzovali.

Barevně ozdobené preclíky čokoládou a posypkou.
Zdroj: society19.com

Německé preclíkové tyčinky

Tyto lehce nasládlé, měkké, tmavé preclíkové tyčinky můžete jíst samotné nebo s hořčicí. Zkuste náš postup, kde vám bude stačit jenom jediný hrneček.

Co budeme potřebovat

  • 1/2 hrnku světle hnědého cukru
  • voda
  • 2 balíčky aktivní suché droždí
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 5 3/4 šálků hladké mouky
  • máslo
  • 3/4 hrnku jedlé sody
  • 1 velké vejce rozšlehané s 1 lžící vody
  • hrubá sůl

Postup

  • Ve velké míse rozmíchejte hnědý cukr ve 2 hrncích teplé vody, dokud se nerozpustí.
  • Přidáme rozdrobené droždí a necháme asi 5 minut odstát, aby naběhlo.
  • Vmíchejte rostlinný olej a 3 hrnky mouky. Vmíchejte zbývající 2 3/4 hrnku mouky. Těsto bude lehce lepivé.
  • Těsto přeneste na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte. Pokud je těsto velmi lepivé, zapracujte až o 1/4 hrnku více mouky.
  • Přeneste těsto do velké, olejem vymazané mísy, zakryjte plastovým obalem a nechte stát při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí objem, asi 45 minut.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Tři velké plechy vyložte pečicím papírem a papír namažte máslem.
  • Těsto nakrájíme na 24 kousků.
  • Každý kousek srolujte do tyčinek.
  • Přeneste tyčinky na připravené plechy a ponechte mezi nimi alespoň 5 cm.
  • Nechte je odkryté stát, aby se nafoukly, asi 25 minut.
  • Ve velkém hlubokém hrnci rozmíchejte jedlou sodu ve 2 litrech vody a přiveďte k varu na vysoké teplotě.
  • Snižte teplo na mírnou.
  • Do hrnce s vroucí vodou přidejte asi 6 preclíkových tyčinek na 30 sekund.
  • Tyčinky preclíků přendejte na papírové utěrky, aby odkapaly, a poté je vraťte na plechy a rovnoměrně je rozmístěte.
  • Preclíkové tyčinky potřeme vejcem a posypeme solí.
  • Pečte do hněda, asi 10 minut.
Pečící plech plný velkých a měkkých domácích preclíků s dipem.
Zdroj: gatherforbread.com

Jaké dipy podávat k domácím preclíkům?

Připadá vám, že podávat jen preclíky je moc obyčejné? Potom k nim připravte i tyto lahodné dipy, které jejich chuť skvěle podtrhnou.

Pikantní sýrová omáčka

  • 230 g taveného sýra
  • 60 g husté smetany
  • 1 malá jalapeño (nakrájená na kostičky)
  • 30 g bílé cibule (nakrájené na kostičky)
  • 1 lžíce koriandru
  • 30 g cherry rajčat (nakrájených na kostičky)
  • šťáva z poloviny z limetky
  • černý pepř podle chuti

Postup

  • Do hrnce na středně mírnou teplotu přidejte všechny ingredience kromě limetkové šťávy a černého pepře.
  • Když se sýr začne rozpouštět, snižte teplotu na minimum. Dobře promíchejte, dokud nebude hladký.
  • Podle chuti vmícháme limetkovou šťávu a černý pepř.

Domácí hořčičný dip

  • 125 g majonézy
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 30 g medové hořčice
  • 1 lžíce rostlinného oleje

Postup

  • V malé misce smíchejte všechny ingredience.
  • Míchejte, dokud se dobře nespojí.

Lososová pomazánka na preclíky

  • 230 g smetanového sýra
  • 60 g zakysané smetany
  • 60 g majonézy
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce kapar, okapaných
  • ¼ lžičky Tasbasco
  • 110 g uzeného lososa (nakrájeného nahrubo)
  • 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
  • 2 lžíce čerstvé nasekané pažitky
  • Sůl

Postup

  • Smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu, kapary a Tabasco.
  • Přidejte lososa, kopr a pažitku a sůl a míchejte, dokud se vše nesmíchá.
  • Ochutnejte a případně dosolte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X