Domácí rozinky z třešní

Domácí rozinky z třešní
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 kg třešní
  • 1 kg krupicového cukru.

Postup receptu

  1. Odpeckované třešně prosypeme cukrem a necháme 1 den stát za občasného promíchání, aby se cukr rozpustil a vsákl do třešní
  2. Pak slijeme šťávu (po převaření ji můžeme použít jako sirup)
  3. Třešně rozložíme na plech a odpařujeme v troubě asi 4 hodiny
  4. Můžeme je dosušit na slunci, ale každý den je musíme promíchávat
  5. Suché ukládáme do sklenic

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X