1 vepřové koleno nebo několik vepřových kůží (30-40 dkg)
1 vepřové srdce
1 vepřový jazyk
1 vepřová nožička
2 lžíce octa
1 mrkev
1 petržel
1 menší celer
4-5 kuliček pepře
sáček na tlačenku.
Postup receptu
Srdce rozkrojíme, vykrájíme z něj žilky a s hlavou, nožičkou, jazykem, kolenem nebo kůžemi uvaříme společně s pepřem a kořenovou zeleninou v menším množství osolené vody
Když je maso měkké, obereme je od kosti, jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme ho
Maso nakrájíme na menší kostičky, dobře promícháme a vzniklou směsí naplníme sáček na tlačenku
Zalijeme procezeným vývarem z masa, který jsme nechali odpařit na potřebné množství a po vychladnutí ho osolili a ochutili octem
Naplněný sáček dobře uzavřeme a zavážeme režnou nití a zvolna vaříme 15-20 minut
Pak tlačenku vyjmeme, necháme vychladnout a pak v chladničce ztuhnout