Recept: Domácí tlačenka

Ingredience

  • 50 dkg obraného uvařeného masa z vepřové hlavy
  • 1-2 hrnky vývaru z masa
  • 1 vepřové koleno nebo několik vepřových kůží (30-40 dkg)
  • 1 vepřové srdce
  • 1 vepřový jazyk
  • 1 vepřová nožička
  • 2 lžíce octa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • 4-5 kuliček pepře
  • sáček na tlačenku.

Postup receptu

  1. Srdce rozkrojíme, vykrájíme z něj žilky a s hlavou, nožičkou, jazykem, kolenem nebo kůžemi uvaříme společně s pepřem a kořenovou zeleninou v menším množství osolené vody
  2. Když je maso měkké, obereme je od kosti, jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme ho
  3. Maso nakrájíme na menší kostičky, dobře promícháme a vzniklou směsí naplníme sáček na tlačenku
  4. Zalijeme procezeným vývarem z masa, který jsme nechali odpařit na potřebné množství a po vychladnutí ho osolili a ochutili octem
  5. Naplněný sáček dobře uzavřeme a zavážeme režnou nití a zvolna vaříme 15-20 minut
  6. Pak tlačenku vyjmeme, necháme vychladnout a pak v chladničce ztuhnout

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 4 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *