Ingredience
- 2 vepřová kolena
- 2 vepřové nožičky
- 1 hrnek uvařené kořenové zeleniny nakrájené na kostičky
- 2-3 lžíce octa
- 3 sterilované okurky
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 větší cibule
- 6 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- bobkový list
- sůl.
Postup receptu
- Vepřová kolena a nožičky dobře očistíme, opereme pod tekoucí vodou a pak je zalijeme osolenou studenou vodou
- Uvaříme je( nejlépe v tlakovém hrnci ) doměkka
- Z kolen i nožiček stáhneme kůži
- Maso obereme z kostí, nakrájíme je na kostičky a promícháme se zeleninou a okurkami nakrájenými na plátky
- Kůže umeleme nebo jemně rozsekáme a přidáme do scezeného vývaru, který jsme nechali ustát a pak jej opatrně slili
- Přimícháme koření, podle chuti ocet a sůl a povaříme
- Maso, zeleninu a vejce nakrájená na kolečka rozprostřeme do formy nebo hlubší misky vypláchnuté studenou vodou
- Vše zalijeme vývarem a necháme v chladu ztuhnut
- Ze ztuhlého sulcu odstraníme tuk
- Sulc vyklopíme na plochou mísu a podáváme s cibulí a zředěným octem