Domácí vepřový sulc

Domácí vepřový sulc

Ingredience

  • 2 vepřová kolena
  • 2 vepřové nožičky
  • 1 hrnek uvařené kořenové zeleniny nakrájené na kostičky
  • 2-3 lžíce octa
  • 3 sterilované okurky
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1 větší cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • sůl.

Postup receptu

  1. Vepřová kolena a nožičky dobře očistíme, opereme pod tekoucí vodou a pak je zalijeme osolenou studenou vodou
  2. Uvaříme je( nejlépe v tlakovém hrnci ) doměkka
  3. Z kolen i nožiček stáhneme kůži
  4. Maso obereme z kostí, nakrájíme je na kostičky a promícháme se zeleninou a okurkami nakrájenými na plátky
  5. Kůže umeleme nebo jemně rozsekáme a přidáme do scezeného vývaru, který jsme nechali ustát a pak jej opatrně slili
  6. Přimícháme koření, podle chuti ocet a sůl a povaříme
  7. Maso, zeleninu a vejce nakrájená na kolečka rozprostřeme do formy nebo hlubší misky vypláchnuté studenou vodou
  8. Vše zalijeme vývarem a necháme v chladu ztuhnut
  9. Ze ztuhlého sulcu odstraníme tuk
  10. Sulc vyklopíme na plochou mísu a podáváme s cibulí a zředěným octem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X