Lahodný domácí sulc z vepřového masa

Lahodný domácí sulc z vepřového masa
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 vepřová kolena
  • 2 vepřové nožičky
  • 1 hrnek uvařené kořenové zeleniny nakrájené na kostičky
  • 2–3 lžíce octa
  • 3 sterilované okurky
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 1 větší cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • bobkový list
  • sůl

Postup receptu

  1. Vepřová kolena a nožičky dobře očistíme, opereme pod tekoucí vodou, a pak je zalijeme osolenou studenou vodou
  2. Uvaříme je (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka
  3. Z kolen i nožiček stáhneme kůži
  4. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a promícháme se zeleninou a okurkami nakrájenými na plátky
  5. Kůže umeleme, nebo jemně rozsekáme, a přidáme do scezeného vývaru, který jsme nechali ustát a pak ho opatrně slili
  6. Přimícháme koření, podle chuti ocet a sůl a povaříme
  7. Maso, zeleninu a vejce nakrájená na kolečka rozprostřeme do formy nebo hlubší misky vypláchnuté studenou vodou
  8. Vše zalijeme vývarem a necháme v chladu ztuhnut
  9. Ze ztuhlého sulcu odstraníme tuk
  10. Sulc vyklopíme na plochou mísu a podáváme s cibulí a zředěným octem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X