Klasické slaďoučké dordoletky

Klasické slaďoučké dordoletky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 35 dkg hladké mouky
  • 17 dkg moučkového cukru
  • 25 dkg tuku (Hera)
  • 15 dkg mletých ořechů

Krém na slepení:

  • vanilkový pudink z 1/2 l mléka
  • 1 lžíce cukru
  • změklé máslo

Na dohotovení:

  • rum
  • čokoládová poleva
  • oříšky na obalení

Postup receptu

  1. Z ingrediencí zpracujeme těsto, ze kterého vykrájíme kolečka, upečeme
  2. Vychladlé spojujeme – vždy tři kolečka lepíme krémem, přičemž prostřední namočíme v rumu
  3. Vniklý dortík omažeme krémem, obalíme v oříšcích a vršek polijeme čokoládovou polevou
  4. Krém: nahřáté máslo (dáme ho s miskou na chvilku do mikrovlnky) utřeme s cukrem a pak po lžících zašleháváme pudink, ze kterého jsme předtím sundali škraloup
  5. Dordoletky plním jen takto vanilkovým krémem, aby se netloukly chutě, ale můžete přidat např. kakao, oříšky, rumové aroma, čokoládu a můžete použít na jakékoliv jiné cukroví nebo na dorty

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X