Recept: Dort Indián

Ingredience

  • 6 vajec
  • 3/4 hrnku pískového cukru
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • pikantní džem
  • šlehačka. Náplň: 1 šlehačka
  • vydlabaná hmota z dortu. Čokoládová poleva: 10 dkg čokolády
  • 1/4 kostky másla- rozpustíme a vymícháme dohladka.

Postup receptu

  1. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku, kakao a tuhý sníh z bílků a zlehka promícháme
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme
  3. Po upečení a vychladnutí z korpusu odkrojíme asi 1 cm vysokou vrchní část a vnitřek vydlabeme tak, aby na okrajích a na dně zůstalo asi 1 cm korpusu
  4. Miskovitý tvar vydlabaného dortu potřeme pikantním džemem a naplníme náplní
  5. Po naplnění přikryjeme odříznutou vrchní částí a jemně přimáčkneme a vytvarujeme trochu do kupolovitého tvaru
  6. Polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou
  7. Příprava náplně: Vydlabanou hmotu rozdrobíme a smícháme s ušlehanou šlehačkou

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 16 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *