Dort Indián

Dort Indián
Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 6 vajec
  • 3/4 hrnku pískového cukru
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • pikantní džem
  • šlehačka. Náplň: 1 šlehačka
  • vydlabaná hmota z dortu. Čokoládová poleva: 10 dkg čokolády
  • 1/4 kostky másla- rozpustíme a vymícháme dohladka.

Postup receptu

  1. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku, kakao a tuhý sníh z bílků a zlehka promícháme
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme
  3. Po upečení a vychladnutí z korpusu odkrojíme asi 1 cm vysokou vrchní část a vnitřek vydlabeme tak, aby na okrajích a na dně zůstalo asi 1 cm korpusu
  4. Miskovitý tvar vydlabaného dortu potřeme pikantním džemem a naplníme náplní
  5. Po naplnění přikryjeme odříznutou vrchní částí a jemně přimáčkneme a vytvarujeme trochu do kupolovitého tvaru
  6. Polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme šlehačkou
  7. Příprava náplně: Vydlabanou hmotu rozdrobíme a smícháme s ušlehanou šlehačkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X