Recept: Drážďanská polévka

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg různého masa ( zbytky hovězího
  • slepičího apod.)
  • 25 dkg různých uzenin
  • 3 lžíce másla
  • 3 rajčata
  • 2 cibule
  • 1 bobkový list
  • 4 lžíce kysané smetany
  • sůl
  • citron
  • podle chuti kopr nebo pažitka

Postup receptu

  1. Maso a uzeniny nakrájíme na tenké plátky nebo kolečka
  2. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme tři oloupaná, na plátky nakrájená rajčata
  3. Chvíli podusíme, pak přidáme maso a uzeniny, zalijeme potřebným množstvím vody a vaříme doměkka
  4. Asi 10 minut před dovařením vhodíme bobkový list a osolíme
  5. Do talířů vkládáme lžíci kysané smetany a plátek rajčete, sypeme koprem nebo pažitkou

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 18 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *