Drožďová polévka s hráškem.

Drožďová polévka s hráškem.
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 konzerva sterilovaného hrášku s mrkví (nebo mražené směsi) 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 kostka droždí
  • 6 dl drůbežího vývaru.

Na kapání

  •  1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mléka.

Postup receptu

  1. Na másle krátce opečeme hrášek s mrkví a zalijeme drůbežím vývarem
  2. V kastrolku na lžíci másla orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k cibuli přidáme droždí a necháme je rozpustit a mírně opéct, až začne vonět
  3. Vše přidáme do polévky
  4. V hrníčku si smícháme vejce s moukou a mlékem na kapání a vlijeme přes vidličku do polévky
  5. Ihned rozmícháme a chvíli povaříme
Komentáře
  1. Je zdravá a pro děti po ní šílý dlouho jsme hledala ten správný recept a ouhle už jsme ho našla tady u Vás děkuji Dáša.

  2. Dášo já ho taky hledala, protož jsm slyšela jak o té polévce mluvila jedna mamka na hřišti a že ji ju děti přímo zbožňují a už chápu proč:)Ono to droždí je nějak láká vůní:)

  3. U nás je to stejné mám 4 děti a jakmile jsme ji udělala, hned byla zpapaná a ten nejstarší říká:Mami máš ji lepší jak babička:)

  4. Nevěřila jsme polévka z droždí to nemůže být tak dobré jak tady všechny píšete a mám dcerku 2 roky a byla nadšená papala jak kdyby nejedla týden.

  5. Já ji teda znám, ale né z hráškem, tak jsme tam přidla hrášek a je to překvapivě dobré????

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X