Drůbeží hamburger

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg vykostěného drůbežího masa (kuřecí
  • krůtí)
  • 20 dkg drůbežích jater
  • 10 dkg anglické slaniny
  • sůl
  • pepř nebo na špičku nože chilli koření
  • několik kapek tabasca nebo worcesteru
  • 4 lžíce strouhaného sýra.

Postup receptu

  1. Maso a slaninu posekáme nebo hruběji umeleme
  2. Játra očistíme a nasekáme nebo nakrájíme velmi nadrobno
  3. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a můžeme dochutit jiným kořením podle vlastní chuti
  4. Podle potřeby zahustíme ještě sýrem nebo trochou strouhanky
  5. Z připravené a dochucené hmoty vytvarujeme ploché hamburgery a grilujeme je horkém grilu po každé straně asi 7 minut
  6. Příloha: rozkrojené housky potřené hořčicí nebo kečupem, zeleninová obloha, trochu majonézy nebo studené omáčky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.