Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 g drůbežích jater
- 75 g slaniny
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- pepř
- 100 g žampionů
- 50 g kečupu
- 1 dl červeného vína
- sůl
- 50 g mandlí
Postup receptu
- Drubeží játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky
- Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, pepř a vše za stálého míchání restujeme do růžova
- Přidáme pokrájené žampiony, kečup a červené víno, necháme podusit a ke konci dušení játra dochutíme solí
- Na talíři je posypeme sekanými mandlemi
- Nejdříve je ty mandle spaříme, oloupeme, trochu opražíme a posekáme
- Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety
Můžu Vám říct, že jsou delikatesní, ale baz těch mandliček to my nemusíme, místo toho jsme dala chilly papričky a bylo to opravdu něco.
Chilly papričky jsou opravdu skvělé v těch jatýrkách je to bezva ostré a to u nás všichni milují.
Já bych se chilly docela bála, nedá sse to moc dobře odhadnout:)
Místo vína jsme tam dal pivo a můžu říct, že to to lepší chuťově:)
Jatýrka jsou skvělá když se do nich přidá hodně majoránky:) krásně to provoní a chuť je taky lepší.
Přidávám si tma ještě trochu leča s konzervy a nemá to sebemenší chybičku děcka:)