Drůbeží játra Kardinál

Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 750 g drůbežích jater
  • 75 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • 100 g žampionů
  • 50 g kečupu
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • 50 g mandlí

Postup receptu

  1. Drubeží játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky
  2. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, pepř a vše za stálého míchání restujeme do růžova
  3. Přidáme pokrájené žampiony, kečup a červené víno, necháme podusit a ke konci dušení játra dochutíme solí
  4. Na talíři je posypeme sekanými mandlemi
  5. Nejdříve je ty mandle spaříme, oloupeme, trochu opražíme a posekáme
  6. Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (90%) 14 votes

Komentáře

  1. Můžu Vám říct, že jsou delikatesní, ale baz těch mandliček to my nemusíme, místo toho jsme dala chilly papričky a bylo to opravdu něco.

  2. Chilly papričky jsou opravdu skvělé v těch jatýrkách je to bezva ostré a to u nás všichni milují.

  3. Jatýrka jsou skvělá když se do nich přidá hodně majoránky:) krásně to provoní a chuť je taky lepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00