Drůbeží játra Kardinál

Drůbeží játra Kardinál
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 750 g drůbežích jater
  • 75 g slaniny
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • pepř
  • 100 g žampionů
  • 50 g kečupu
  • 1 dl červeného vína
  • sůl
  • 50 g mandlí

Postup receptu

  1. Drubeží játra nakrájíme na menší kostky nebo širší nudličky
  2. Jemně nakrájenou slaninu rozpustíme, vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, přidáme nakrájená játra, lisovaný česnek, pepř a vše za stálého míchání restujeme do růžova
  3. Přidáme pokrájené žampiony, kečup a červené víno, necháme podusit a ke konci dušení játra dochutíme solí
  4. Na talíři je posypeme sekanými mandlemi
  5. Nejdříve je ty mandle spaříme, oloupeme, trochu opražíme a posekáme
  6. Jako přílohu doporučuji smažené hranolky nebo krokety
Komentáře
  1. Můžu Vám říct, že jsou delikatesní, ale baz těch mandliček to my nemusíme, místo toho jsme dala chilly papričky a bylo to opravdu něco.

  2. Chilly papričky jsou opravdu skvělé v těch jatýrkách je to bezva ostré a to u nás všichni milují.

  3. Jatýrka jsou skvělá když se do nich přidá hodně majoránky:) krásně to provoní a chuť je taky lepší.

  4. Přidávám si tma ještě trochu leča s konzervy a nemá to sebemenší chybičku děcka:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X