Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg hladké mouky
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 3 dkg droždí
  • 2 lžíce cuklru moučky nebo krupice
  • cca 2 dl mléka
  • 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku. Krém: 1/2 l mléka
  • 2 žloutky
  • 2 dkg škrobové moučky
  • 8 dkg cukru.

Postup receptu

  1. Kvásek: Do hrnku nebo mističky rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a 2 lžičky hladké mouky, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít
  2. Mezitím do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku a zamícháme do ní špetku soli
  3. Do mouky vlijeme vzešlý kvásek, přidáme rozpuštěný tuk, zbylé vlažné mléko a cukr
  4. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme kynout asi 45-60 minut
  5. Pak těsto dělíme na malé kousky zhruba velikosti ořechu, vytvarujeme buchtičky, klademe je na vymazaný plech těsně vedle sebe a promažeme tukem, aby se neslepily
  6. Necháme je asi 10minut kynout, pak je v troubě upečeme
  7. Podáváme ještě teplé přelité krémem
  8. Příprava krému: V troše mléka rozkvedláme škrobovou mouku se žloutky, ostatní mléko přivedeme do varu a zakvedláme do něho mléko s moukou, žloutky a cukr
  9. Jakmile začne houstnout, odstavíme a nevaříme
  10. Můžeme dochutit trestí, vanilkou nebo citronovou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X