Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Buchtičky: 25 dkg polohrubé mouky
- 1,5 g droždí
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce tuku
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1,5 – 2 dl mléka
- olej na obalování buchtiček. Krém: 1,2 l mléka
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 4 lžíce cukru.
Postup receptu
- Běžným způsobem si připravíme těsto na buchty a necháme vykynout
- Pak z těsta odebíráme malé kousky, uděláme úzké válečky a nakrájíme z nich buchtičky
- Skládáme je těsně vedle sebe do pekáčku a před pečením je potřeme rozehřátým máslem
- Na plechu necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme
- Příprava krému: Litr mléka uvedeme do varu a do vroucího mléka vlijeme zbytek (2 dl) mléka, ve kterém jsme rozmíchali dva vanilkové pudinkové prášky
- Za stálého míchání vaříme cca 2 minuty
- Pudink by měl být řidší
- Osladíme jej asi 4 lžícemi cukru, můžeme dochutit trochou citronové šťávy pro zlepšení chuti krému
- Na talíři přeléváme buchtičky pudinkovým krémem
To jsme naposledy jedla na základní škole a teď to po mě vyžadují mé děti, tak jsme je dělala podle tohoto receptu a bomba díky.
Nápodobně měla jsem je naposledy na škole, ale teď jsemje dělala a jsou výborné, určitě je nedělám naposledy.