Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

Buchtičky

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 1,5 g droždí
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce tuku
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1,5 – 2 dl mléka
  • olej na obalování buchtiček.

Krém

  • 1,2 l mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 4 lžíce cukru.

Postup receptu

  1. Běžným způsobem si připravíme těsto na buchty a necháme vykynout
  2. Pak z těsta odebíráme malé kousky, uděláme úzké válečky a nakrájíme z nich buchtičky
  3. Skládáme je těsně vedle sebe do pekáčku a před pečením je potřeme rozehřátým máslem
  4. Na plechu necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme
  5. Příprava krému: Litr mléka uvedeme do varu a do vroucího mléka vlijeme zbytek (2 dl) mléka, ve kterém jsme rozmíchali dva vanilkové pudinkové prášky
  6. Za stálého míchání vaříme cca 2 minuty
  7. Pudink by měl být řidší
  8. Osladíme jej asi 4 lžícemi cukru, můžeme dochutit trochou citronové šťávy pro zlepšení chuti krému
  9. Na talíři přeléváme buchtičky pudinkovým krémem
Komentáře
  1. To jsme naposledy jedla na základní škole a teď to po mě vyžadují mé děti, tak jsme je dělala podle tohoto receptu a bomba díky.

  2. Nápodobně měla jsem je naposledy na škole, ale teď jsemje dělala a jsou výborné, určitě je nedělám naposledy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X