Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce cukru
  • 10 dkg majonézy
  • 4 dkg droždí (1 kostka)
  • 1/4 l mléka
  • špetka soli. Krém: 6 dl mléka
  • 10 dkg cukru
  • 1 pudinkový prášek.

Postup receptu

  1. Z droždí cukru a trošky mléka uděláme kvásek
  2. Přidáme zbylé suroviny a zaděláme těsto
  3. Po vykynutí vytvarujeme malé buchtičky, které dáváme na tukem vymazaný plech a mezi sebou i na povrchu je pomažeme rozpuštěným máslem nebo rostlinným tukem
  4. Necháme chvíli kynout, pak upečeme v předehřáté troubě
  5. Podáváme polité pudinkovým krémem
  6. Krém: Ze všech surovin uvaříme řídký pudinkový krém, který můžeme různě dochutit – citronovou nebo pomerančovou šťávou, rumem, apod

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *