Dušená hovězí pečeně

Dušená hovězí pečeně
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg hovězí pečeně
  • pepř
  • sůl
  • svazek petrželové natě
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 50 dkg brokolice
  • 10 dkg měkkého bylinkového sýra

Postup receptu

  1. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
  2. Petrželovou nať omyjeme a nasekáme najemno
  3. V pekáčku rozpálíme máslo a ze všech stran na něm opečeme maso
  4. Přelijeme červeným vínem a dusíme přikryté cca 2 hodiny
  5. Během dušení přeléváme výpekem
  6. Až se víno odpaří, pečeni přelijeme trochou vody a přidáme k ní posekanou petrželku
  7. Vodou podléváme až do úplného změknutí masa
  8. Mezitím přivedeme osolenou vodu k varu a rozebranou brokolici na růžičky v ní vaříme cca 7 minut
  9. Pečeni vyjmeme z pekáčku a zabalíme do alobalu
  10. Omáčku prolisujeme přes síto, popřípadě rozmixujeme, přidáme do ní sýr, osolíme a opepříme
  11. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenou brokolicí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X