Dušená slepice na houbách

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 20-30 dkg lesních hub nebo žampionů
  • cca 4 dl vody
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce kečupu
  • 1 cibule
  • pepř
  • sůl
  • 2 hřebíčky
  • 1 snítka libečku
  • drcený kmín.

Postup receptu

  1. Slepici omyjeme, očistíme a rozdělíme na 4-6 porcí
  2. Porce osolíme a opepříme
  3. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozehřátém másle
  4. K osmahnuté přidáme porce slepice, libeček a hřebíčky
  5. Podlijeme vodou a zakryté hodinu dusíme
  6. Podle potřeby podlijeme, občas porce obrátíme
  7. Pak přidáme houby a drcený kmín, vložíme do trouby a zakryté pečeme, až je slepice téměř měkká
  8. Pak ji odkryjeme a dopečeme
  9. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby horkou vodou
  10. Nakonec do šťávy k měkké slepici zamícháme kečup
  11. Příloha: dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.