Dušená slepice na kari

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • půl lžičky kari koření
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 dl sladké smetany na vaření
  • 10 dkg ananasového kompotu
  • citronová šťáva.

Postup receptu

  1. Slepici omyjeme, očistíme, rozdělíme na porce a osolíme
  2. Na rozehřátém másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme porce slepice a opečeme je ze všech stran
  3. Pak přidáme kari koření, necháme je zpěnit a zavonět, pak podlijeme vodou a zakryté dusíme doměkka
  4. Měkké kari, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
  5. Během dušení podle potřeby podléváme horkou vodou
  6. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou
  7. Za stálého míchání přidáme šťávu z ananasového kompotu a dochutíme citronem a solí
  8. Omáčku procedíme zpět na maso, přidáme na kostičky nakrájený ananas a krátce povaříme
  9. Příloha
  10. dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.